E-mobilitás: mérés magasfeszültségű környezetben

Mit hozhat a jövő az elektromos járművek számára? Hogyan lehetséges az villamos hajtásláncot optimalizálni? Valóban a nagyobb teljesítményű akkumulátorok és energiatárolók az e-mobilitás további fejlődésének kulcsai? Igazból az akkumulátor befolyásolja döntően a jármű hatótávolságát és költségét. Hogyan lehetséges a jármű komponenseinek tömegét optimalizálni? Ezekre a kérdésekre a választ csak vizsgálatokkal és mérésekkel válaszolhatjuk meg a villamos hajtások fejlesztése során. Az imc ezekhez a vizsgálatokhoz is kínál ideális méréstechnikai megoldásokat.

Biztonságos mérések HV környezetben

Az akkumulátorokon, üzemanyagcellákon és tápáramkörökön végzett mérések esetén magasan szigetelt bemenetek és a körülményeknek megfelelő biztonsági intézkedések szükségesek, függetlenül attól, hogy hőelemekkel, analóg érzékelőkkel vagy magas közös móduson kisfeszültségű jeleket figyelnénk meg. Ehhez hasonlóan a nem közvetlenül feszültséget hordozó alkatrészek esetében is, mint például a töltő csatlakozók, teljesítményelektronikai félvezetők stb., biztosítani kell a mérőeszköz és a mérést végző személyzet teljes biztonságát balesetek esetén is. Az imc CANSAS-HCI8 magasan szigetelt mérőmodulokkal az imc ezen komponenek megbízható mérését teszi lehetővé. A modulok megfelelnek a EN 61010 gépbiztonsági szabványnak és 800 V CAT I és 300 V CAT II szigetelési szinttel rendelkeznek.

»Tudjon meg többet

Teljesítménymérés

Teljesítménymérés elektromos járműveken

Az imc nagyfeszültségre tervezett moduljai 1000 V-ig teszik lehetővé a közvetlen feszültségmérést. A feszültségek mellett áramerősség is mérhető lakatfogók, Rogowski tekercsek és mérősöntök segítségével is. Az 1, 2 vagy 3-fázisú teljesítményszámításokat a műszeren végrehajtott valósidejű számításokkal mérés közben szolgáltatja a rendszer.

» Tudjon meg többet!

Elektromos vs. mechanikai teljesítmény

A valós vezetési körülmények között átvitt teljesítmény egy fontos paraméter egy hajtáslánc hatékonyságának meghatározásakor. A hajtásteljesítményt a hajtótengelyek nyomatékából és fordulatszámából határozhatjuk meg. Erre a célra az imc egy innovatív és robusztus megoldást kínál, amely egy könnyen tengelyre szerelhető házban foglalja magában a telemetria elektornikáját, MEMS-alapú sebességérzékelőket és az induktív tápegységet. A rendszer velósidőben számítja ki a mechanikai teljesítményt a nyomatékból és fordulatszámból, mint egy kiegészítő mért értéket.

» Tudjon meg többet!

Module for precise current measurement from 50 nA to 50 A

The imc CANSAS-IHR measuring module allows the highly precise and interruption-free measurement of the current characteristics from 50 nA to 50 A. Responsible for the high range dynamics are two different measuring shunts, which are dynamically switched according to the strength of the current using an auto-ranging method.

Read more about imc CANSAS-IHR

Alkalmazási példák

Minden amire szüksége lehet

Szigetelt mérések HV komponenseken HV:
with imc CANSAS

 • Biztonságos és pontos hőmérsékletmérések, illetve kis feszültségjelek mérése, hibrid és elektromos autók akkumulátoraira jellemző magas közös módusú feszültségen 800 V-ig.
 • Ezek a műszerek megfelelnek az EN 61010 szabványnak és 800 V CAT I, 300 V CAT II szigeteléssel rendelkeznek.

  > Tudjon meg többet

Magasabb feszültségek és teljesítmény mérés
imc CRONOSflex rendszerrel

Az imc CRONOS sorozat nagyfeszütség mérőkártyái lehetővé teszik a feszültségmérést 1000 V-ig, illetve áramerősség mérését lakatfogókkal és söntellenállásokkal.

 • Feszültségmérés 600 Veff CAT III és 1000 Veff CAT II szigeteléssel
 • Közvetlenül csatlakoztathatóak Rogowski tekercsek
 • Kis feszültségek mérése mérősöntök segítségével
 • 1-, 2- és 3-fázisú teljesítmény számítások valós időben a műszeren

> Tudjon meg többet

Tesztelő és mérő szoftver


Kérje ajánlatunkat

Eszközbeállítás és mérés

Az imc STUDIO segítségével, a mérés néhány percen belül megkezdhető. Átláthatóan rendszerezett csatorna konfigurációs lista, bőséges kiválasztó- és szűrőfunkció, számos program segéd, beépített érzékelő kezelő, valamint TEDS támogatás – mindez csak néhány, azon hasznos funkciók közül, amelyek lehetővé teszik a gyors, intuitív rendszerkonfigurációt.

Rutin feladatok automatizálása

Takarítson meg időt az rutin mérési folyamatok automatizálásával az imc STUDIO szoftvert segítségével. Használja a „drag & drop” módszert személyes tesztprogram létrehozásához, amelyhez olyan funkciók széles skálájából választhat, mint például: csatorna kiegyensúlyozás, vizsgálati objektummal kapcsolatos adatbevitel, mérés megkezdése, adatmentés, külső adatfeldolgozó szoftver meghívása, valamint jelentés nyomtatás. Ennyi az egész!

Nyílt interfészek

Az imc STUDIO Third Party Device Interfész plug-in segítségével lehetővé más gyártók eszközeinek(3rd-party device) az imc STUDIO-ba integrálása és futtatása az imc környezetben.

Adatmegjelenítés és rendszerhasználat

Az imc STUDIO Panel segítségével néhány kattintással személyre szabott felhasználói felület tervezhető, amely összeköthető a rendszer ki- és bemeneteivel. Válasszon a több mint 100 előre meghatározott eszközsablonból és eszköztárból (widgetből) saját teszt- és mérőfelületének létrehozása során.

Egyszerű tesztpad automatizálás

Hagyja, hogy a tesztkörnyezet szabályzórendszere a mérőberendezése szerves része legyen! Az alkatrészek tesztelésekor, az imc STUDIO nemcsak a tesztobjektum teljesítményét méri, hanem lehetővé teszi, hogy a valós-idejű automatizálás és a tesztpad szabályzása integrálható legyen - anélkül, hogy egyetlen sor kódot kellene programozni.  Egyszerűen meghatározhatja az állapot orientált vizsgálati folyamatot, illetve használhatja a „drag & drop” módszert olyan funkciók beillesztéséhez, mint a célértékek függvény, terhelési profilok, logikai vezérlő rendszer, valamint a több változós zárt hurkú szabályozó rendszer meghatározása.

Átfogó szabályzástechnikai megoldások

 • PID szabályzó
 • 2-pont szabályzó
 • Állapotszabályzás
 • Bármilyen szabályzó algoritmus implementálható (programozható rendszer)
 • Teszt szekvencia programozható

Kérje ajánlatunkat

Mérési adat kiértékelés és dokumentáció

 • A hatékony adatkiértelő programunk az imc FAMOS számtalan függvényt kínál adatainak kiértékeléséhez és grafikus megjelenítéséhez.
 • Szakszerű jelentések készítése a tesztek eredményeiből "drag & drop" technikával. Funkciók mint például az előre elkészített templatek, automatikus kitöltés, exportálás és nyomtatás lerövidítheti a kiértékelési folyamatot másodpercekre.
 • Adatbázis támogatás, tesztkonfigurációk és eredmények integrált kezelése. MS Excel interfész a könnyű és általános paraméter cseréhez.
 • Fenntartható megoldás: költségcsökkentés "total cost of ownership" szempontjából ugyanis növeli az adatfeldolgozási hatékonyságot és licence nem időkorlátos.
 • Támogatja a szint meghaladási számításokat, adott szinten eltöltött idő számítását, XY grafikonokat, ""rainflow/esőfolyás" számítások stb.
 • Forgógépek és hajtóművel vizsgálatához speciális analízis függvények
 • Élettartam becslések "rainflow/esőfolyás" mátrix és S-N Wöhler görbék segítségével
 • imc TrueMax függvény növeli a nyúlásmérő bélyegtől származó adatok csúcsértékének meghatározásának pontosságát
 • Gerjesztési jelek helyreállítása "rainflow/esőfolyás" mátrixból a nyersadatnak megfelelő károsodást okozva

Próbálja ki »

Try imc FAMOS for free - 30 day trial »

Top