E-mobilitás: mérés magasfeszültségű környezetben

Mit hozhat a jövő az elektromos járművek számára? Hogyan lehetséges az villamos hajtásláncot optimalizálni? Valóban a nagyobb teljesítményű akkumulátorok és energiatárolók az e-mobilitás további fejlődésének kulcsai? Igazból az akkumulátor befolyásolja döntően a jármű hatótávolságát és költségét. Hogyan lehetséges a jármű komponenseinek tömegét optimalizálni? Ezekre a kérdésekre a választ csak vizsgálatokkal és mérésekkel válaszolhatjuk meg a villamos hajtások fejlesztése során. Az imc ezekhez a vizsgálatokhoz is kínál ideális méréstechnikai megoldásokat.

Biztonságos mérések HV környezetben

Az akkumulátorokon, üzemanyagcellákon és tápáramkörökön végzett mérések esetén magasan szigetelt bemenetek és a körülményeknek megfelelő biztonsági intézkedések szükségesek, függetlenül attól, hogy hőelemekkel, analóg érzékelőkkel vagy magas közös móduson kisfeszültségű jeleket figyelnénk meg. Ehhez hasonlóan a nem közvetlenül feszültséget hordozó alkatrészek esetében is, mint például a töltő csatlakozók, teljesítményelektronikai félvezetők stb., biztosítani kell a mérőeszköz és a mérést végző személyzet teljes biztonságát balesetek esetén is. Az imc CANSAS-HCI8 magasan szigetelt mérőmodulokkal az imc ezen komponenek megbízható mérését teszi lehetővé. A modulok megfelelnek a EN 61010 gépbiztonsági szabványnak és 800 V CAT I és 300 V CAT II szigetelési szinttel rendelkeznek.

»Tudjon meg többet

Teljesítménymérés

Teljesítménymérés elektromos járműveken

Az imc nagyfeszültségre tervezett moduljai 1000 V-ig teszik lehetővé a közvetlen feszültségmérést. A feszültségek mellett áramerősség is mérhető lakatfogók, Rogowski tekercsek és mérősöntök segítségével is. Az 1, 2 vagy 3-fázisú teljesítményszámításokat a műszeren végrehajtott valósidejű számításokkal mérés közben szolgáltatja a rendszer.

» Tudjon meg többet!

Elektromos vs. mechanikai teljesítmény

A valós vezetési körülmények között átvitt teljesítmény egy fontos paraméter egy hajtáslánc hatékonyságának meghatározásakor. A hajtásteljesítményt a hajtótengelyek nyomatékából és fordulatszámából határozhatjuk meg. Erre a célra az imc egy innovatív és robusztus megoldást kínál, amely egy könnyen tengelyre szerelhető házban foglalja magában a telemetria elektornikáját, MEMS-alapú sebességérzékelőket és az induktív tápegységet. A rendszer velósidőben számítja ki a mechanikai teljesítményt a nyomatékból és fordulatszámból, mint egy kiegészítő mért értéket.

» Tudjon meg többet!

Alkalmazási példák

Minden amire szüksége lehet

Szigetelt mérések HV komponenseken HV:
with imc CANSAS

 • Biztonságos és pontos hőmérsékletmérések, illetve kis feszültségjelek mérése, hibrid és elektromos autók akkumulátoraira jellemző magas közös módusú feszültségen 800 V-ig.
 • Ezek a műszerek megfelelnek az EN 61010 szabványnak és 800 V CAT I, 300 V CAT II szigeteléssel rendelkeznek.

  > Tudjon meg többet

Magasabb feszültségek és teljesítmény mérés
imc CRONOSflex rendszerrel

Az imc CRONOS sorozat nagyfeszütség mérőkártyái lehetővé teszik a feszültségmérést 1000 V-ig, illetve áramerősség mérését lakatfogókkal és söntellenállásokkal.

 • Feszültségmérés 600 Veff CAT III és 1000 Veff CAT II szigeteléssel
 • Közvetlenül csatlakoztathatóak Rogowski tekercsek
 • Kis feszültségek mérése mérősöntök segítségével
 • 1-, 2- és 3-fázisú teljesítmény számítások valós időben a műszeren

> Tudjon meg többet

Tesztelő és mérő szoftver


Kérje ajánlatunkat

Eszközbeállítás és mérés

Az imc STUDIO segítségével, a mérés néhány percen belül megkezdhető. Átláthatóan rendszerezett csatorna konfigurációs lista, bőséges kiválasztó- és szűrőfunkció, számos program segéd, beépített érzékelő kezelő, valamint TEDS támogatás – mindez csak néhány, azon hasznos funkciók közül, amelyek lehetővé teszik a gyors, intuitív rendszerkonfigurációt.

Rutin feladatok automatizálása

Takarítson meg időt az rutin mérési folyamatok automatizálásával az imc STUDIO szoftvert segítségével. Használja a „drag & drop” módszert személyes tesztprogram létrehozásához, amelyhez olyan funkciók széles skálájából választhat, mint például: csatorna kiegyensúlyozás, vizsgálati objektummal kapcsolatos adatbevitel, mérés megkezdése, adatmentés, külső adatfeldolgozó szoftver meghívása, valamint jelentés nyomtatás. Ennyi az egész!

Nyílt interfészek

Az imc STUDIO Third Party Device Interfész plug-in segítségével lehetővé más gyártók eszközeinek(3rd-party device) az imc STUDIO-ba integrálása és futtatása az imc környezetben.

Adatmegjelenítés és rendszerhasználat

Az imc STUDIO Panel segítségével néhány kattintással személyre szabott felhasználói felület tervezhető, amely összeköthető a rendszer ki- és bemeneteivel. Válasszon a több mint 100 előre meghatározott eszközsablonból és eszköztárból (widgetből) saját teszt- és mérőfelületének létrehozása során.

Egyszerű tesztpad automatizálás

Hagyja, hogy a tesztkörnyezet szabályzórendszere a mérőberendezése szerves része legyen! Az alkatrészek tesztelésekor, az imc STUDIO nemcsak a tesztobjektum teljesítményét méri, hanem lehetővé teszi, hogy a valós-idejű automatizálás és a tesztpad szabályzása integrálható legyen - anélkül, hogy egyetlen sor kódot kellene programozni.  Egyszerűen meghatározhatja az állapot orientált vizsgálati folyamatot, illetve használhatja a „drag & drop” módszert olyan funkciók beillesztéséhez, mint a célértékek függvény, terhelési profilok, logikai vezérlő rendszer, valamint a több változós zárt hurkú szabályozó rendszer meghatározása.

Átfogó szabályzástechnikai megoldások

 • PID szabályzó
 • 2-pont szabályzó
 • Állapotszabályzás
 • Bármilyen szabályzó algoritmus implementálható (programozható rendszer)
 • Teszt szekvencia programozható

Kérje ajánlatunkat

Mérési adat kiértékelés és dokumentáció

 • A hatékony adatkiértelő programunk az imc FAMOS számtalan függvényt kínál adatainak kiértékeléséhez és grafikus megjelenítéséhez.
 • Szakszerű jelentések készítése a tesztek eredményeiből "drag & drop" technikával. Funkciók mint például az előre elkészített templatek, automatikus kitöltés, exportálás és nyomtatás lerövidítheti a kiértékelési folyamatot másodpercekre.
 • Adatbázis támogatás, tesztkonfigurációk és eredmények integrált kezelése. MS Excel interfész a könnyű és általános paraméter cseréhez.
 • Fenntartható megoldás: költségcsökkentés "total cost of ownership" szempontjából ugyanis növeli az adatfeldolgozási hatékonyságot és licence nem időkorlátos.
 • Támogatja a szint meghaladási számításokat, adott szinten eltöltött idő számítását, XY grafikonokat, ""rainflow/esőfolyás" számítások stb.
 • Forgógépek és hajtóművel vizsgálatához speciális analízis függvények
 • Élettartam becslések "rainflow/esőfolyás" mátrix és S-N Wöhler görbék segítségével
 • imc TrueMax függvény növeli a nyúlásmérő bélyegtől származó adatok csúcsértékének meghatározásának pontosságát
 • Gerjesztési jelek helyreállítása "rainflow/esőfolyás" mátrixból a nyersadatnak megfelelő károsodást okozva

Próbálja ki »

Try imc FAMOS for free - 30 day trial »

Top