Távoli állapotfelügyelet és tesztelés

Az monitoring általános fogalma olyan tevékenységekre vonatkozik, mint az állapotellenőrzés, szerkezeti ellenőrzés, vagy karbantartás előrejelzés. Amikor olyan mechanikai rendszerekkel foglalkozunk, mint járművek, légi járművek, gépek vagy egyéb szerkezetek, amelyek fizikai viselkedését valós körülmények között figyeljük meg rendkívül fontos a gyártók és mérnökök számára egy hatékony monitoring rendszer. A gyűjtött adatok azonnali előnyökkel járnak, ugyanis felhasználhatóak a karbantartási ütemterv optimalizálásához, a garanciális ügyek kiértékeléséhez, illetve a szimulációs modellek és teszt koncepciók optimalizálásához. Ez azonnali költségmegtakarítást jelent a felhasználó számára.

Hatékony és megbízható moitoring megoldásra van szükség, amely automatikusan riaszt és figyelmeztet, az adatok naplózása és elemzése mellett. Továbbá, a monitoring rendszer folyamatos és kontrollálható adatgyűjtését kell, hogy lehetővé tegyen, akár nehezen elérhető helyekről is. A szabványos berendezéseink, adatgyűjtőink, egyedi szoftvereink, IT megoldásaink, és telekommunikációs szolgáltatások kombinációja, a speciális internetes szolgáltatásokkal együtt, lehetővé teszik a gazdaságos és biztonságos üzemeltetést minden típusú állapotellenőrzés és hosszú távú mérés esetén.

Monitoring rendszerek főbb alkalmazási területei:

 • Próbaüzemi vizsgálatok
 • Járműtesztelés pl.: flottakövetés
 • Üzemi tesztelés
 • Engedélyezési vizsgálatok/li>
 • Hosszú távú tesztelés és ellenőrzés
  • Mérési adatok valós üzemi körülmények között
  • Nem rendeltetésszerű használatból adódó indokolatlan garanciális igényekre vonatkozó védelem
  • Modellek optimalizálása

imc LINK – Távoli mérési adatok átvitele munkaállomásokra

Az imc LINK szoftvert az imc mérőeszközökhöz való távoli hozzáférésre tervezték, emellett lehetővé teszi a mérési adatok automatizált másolását, vagy átvitelét egy PC-re. Az imc LINK függetlenít a mérési rendszer manuális üzemeltetésétől, és garantálja a megszakítás nélküli, biztonságos, és egy számítógéphez nem közvetlenül csatlakoztatott berendezésekből származó mérési adatok automatizált átvitelét.

Tudjon meg többet az imc LINK-ről

Top