Telemetria megoldások

Vezeték nélküli adatátvitel gépekről, szerkezetekről és járművekről

Előnyök áttekintése

  • Minden telemetria feladathoz tökéletesen illeszkedő rendszerek
  • Az olcsóbb, egy csatornás rendszerektől a nagysebességű, sokcsatornás rendszerekig
  • Digitális, zavarmentes adatátvitel
  • Számos érzékelőtípust támogat: feszültségjelek, hőelemek, nyúlásmérés, IEPE érzékelők stb.
  • Időszinkronizált mintavétel

Modern telemetria megoldások a kutatás, a fejlesztés és a gyártás részére

Forgótengelyen vagy mozgó alkatrészeken végzett mérésekhez az imc modern telemetria rendszerek széles választékából kínál megoldást. Legyen a feladat egy forgótengelyen a nyomaték mérése vagy sok csatornán nyúlások és hőmérsékletek együttes mérése egy vasúti kerékpáron, esetleg járműhajtások leadott teljesítményének mérése terepi körülmények között.Számos jeltípushoz elérhetőek jelfeldolgozó/jeltovábbító modulok, például feszültségjelekhez, ellenállás hidakhoz (teljes, fél- és negyedhídhoz), hőelemekhez, PT100/PT1000 és IEPE érzékelőkhöz.

Ügyfél- és feladatorientált műszaki támogatás

Átfogó műszaki támogatást nyújtunk, ami magába foglalja a konzultációt, 3D-s CAD terveket, telepítési támogatást, kalibrációt, nyúlásmérő bélyeg felhelyezést, egyéni házkialakításokat és ha szükséges az elektronikai terveket is.

Termékportfólió


Induktív telemetria rendszerek kis távolságok áthidalásához, 50 mm-ig

Rádió-telemetria rendszerek közepes távolságok áthidalásához

Telemetry solutions for vehicle testing

Gyakorlati alkalmazások

Autóipar

Az autóipar számára robusztus és kompakt vezeték nélküli megoldásokat nyújtunk a forgó alkatrészeken mért nyomatékok, hőmérsékletek, erők és rezgések átviteléhez, terepi körülmények között is.

Repülőipar

Helikopteren és repülőn végzett mérésekhez robusztus rádiókapcsolatot és akár 64 csatornát is tudunk biztosítani. A rendszerek kifejezetten forgó alkatrészekre történő felszerelésre lettek kialakítva, mint például rotorok, propellerek vagy kerekek. Minden csatornán időszinkronizált a mintavétel, amelyek digitálisan és vezeték nélkül kerülnek továbbításra. A jeltovábbító elektronika IP65 védettségi szinttel rendelkezik és az érzékelők is azonos védettségi szintet biztosító csatlakozókkal köthetőek be.

Vasút

A vasút számára különösen fontos a robusztus telemetria rendszer amikor a kerékpárok, a motorok vagy a hajtás bármely egyéb forgó komponensét kell vizsgálniuk. Az MTP-NT rendszerrel több mint 256 érzékelő jele mérhető és továbbítható időszinkronizáltan. A helytakarékos és vezeték nélküli technológia egyszerűsíti a mérőrendszer telepítését és pontos mérési eredményeket biztosít.

Hajóipar

Nyomatékméréshez használt telemetria rendszereinket könnyű hajók tengelyeire felszerelni, ugyanis többféle méretben érhetőek el, így az adott hajó tengelymérethez mindig illeszkednek. A feladattól függően egy- vagy többcsatornás rendszerek is beépíthetőek. Számos hajón vizsgálták a hajtáslánc komponenseit imc telemetria rendszerekkel annak érdekében, hogy optimalizálják működésüket, hatásfokukat és költséghatékonyságukat.

Gépészeti alkalmazások

Mindegy, hogy motorokról, generátoroktól, hengerművekről vagy papírgyárról beszélünk a telemetria rendszereink megállják a helyüket és mérhetővé teszik a forgó alkatrészek hőmérsékleteit, rezgéseit, a fellépő erőket és nyomatékokat. Akár 256 csatornán, 10 Mbit/s adatátviteli sebességgel is.

Szélenergia

A szélturbinák felügyelete során is számos helyen használnak imc telemetria rendszereket: a turbina fő és generátor oldali tengelyén ébredő hajtónyomatékok mellett a hajlító nyomatékok méréséhez, oldalirányú terhelések méréséhez, rotor pozíciók és lapátszögek méréséhez.

Haszongépek

A modern haszongépek, mint például a markolók, targoncák vagy mezőgazdasági gépek, igénybevételei igen magasak. A robosztusság mellett a hatékonyság is egyre nagyobb szerepet kap tervezési szempontok között. Egy hajtásrendszer optimalizálása során a telemetria rendszer hatalmas segítség lehet. A telemetria lehetővé teszi a nyomatékok, hőmérsékletek, nyomás vagy elhajlás mérését a mozgó alkatrészeken.

Tesztpadok

Telemetria rendszereink ideálisak folyamatos, tesztpadi használatra is. A hajtás nyomatékait, rezgéseit és hőmérsékleteit érintésmentesen teszik mérhetővé fék-,gumiabroncs- és felnitesztpadokon, illetve érők mérését váltómű és kuplung tesztpadokon. A magas, 10 Mbit/s adatátviteli sebesség biztosítja a megbízható adatfolyamot dinamikus szenzorjelek esetében is.

Teljes megoldás azonos forrásból

Járművek, szélgenerátorok és gépek teljeskörű tesztjeihez gyarkran szükséges a telemetriával gyűjtött adatok mellett kiegészítő változók mérése is. Telemetria rendszereink közvetlenül csatlakoztathatóak imc mérésadatgyűjtő rendszerekhez. Ezel az adatgyűjtők számost mérőmodult kínálnak a különböző érzékelőkhöz és jeltípusokhoz, illetve interfészeket különböző terepi buszokhoz. Az adatgyűjtők képesek ezekből a forrásokból érkező adatok szinkronizálására és azokkal valósidejű számításokat végzésére. Az eredmények különböző hálózati interfészek segítségével továbbíthatóak egy magasabb szintű rendszernek, mint például egy vezérlő vagy egy cloud alapú adatbázis.

Műszaki adatok

T1TEL1TEL1-FLEXMTP-NTCTPCTP-RotateDxDx - HT
AlkalmazásEgycsatornásEgycsatornásEgycsatornásTöbbcsatornásTöbbcsatornásTöbbcsatornásTöbbcsatornás
Fő jellemzőköltségkímélőköltségkímélőrugalmasmodulárismobilmobil, körszimetrikusmoduláris
Max. csatornaszám/ jeladó1112/44,8,164, 8, 16, 32, 644+2
Max. csatornaszám / vevőegység111256166424
Technológia
Adatátvitelinduktívinduktívinduktívinduktív / rádiórádiórádióFunk
Hatótáv35 mm35 mm35 mm50 mm2000 m150 m10 m
Felbontás16 Bit12 Bit12 Bit16 (18) Bit16 Bit16 Bit16 Bit
Tápegység
Induktív
Elem / Akkumulátor
10 - 30 V DC
Kimenet (Dekóder)Adatgyűjtés imc-vel
Analóg +/- 10Vfeszültség bemeneten
CANCAN-Interfésszel
EthernetTELDEC-Interfésszel 
Paraméterek beállítása
Ethernet
USB/RS232
Jeladónkénti adatátvitel
Max. jelsávszélesség1.2 kHz1.2 kHz1.2 kHz24 kHz24 kHz24 kHz920 Hz1 kHz
Max. mintavételi seb.6.41 kHz7 kHz7 kHz100 kHz62,5 kHz62,5 kHz4,6 kHz5 kHz
Max. adatátviteli seb.10 Mbit/s5 Mbit/s5 Mbit/s

Mérhető mennyiségek és jelek
Feszültség
IEPE
Nym. bélyegTeljes / FélhídTeljes / FélhídTeljes / FélhídTeljes / Fél- /Negyed hídTeljes / Fél- /Negyed hídTeljes / Fél- /Negyed hídTeljes / Félhíd
Hőelem
PT100/PT1000/ / /
Működési feltételek
Jeladó egység-40°C … +85 °C-40°C … +85-40°C … +85 (125) °C-40°C … +85 (125) °C-20°C … +70 °C-20°C … +70 °C-40 … +85 °C-40°C … +125 °C
Vevő egység-20°C … +70 °C-20°C … +70 °C-20°C … +70 °C-20°C … +70 °C-20°C … +70 °C-20°C … +70 °C-20 … +65 °C-20°C … +65 °C
Top