imc LINK – távoli mérőállomásokhoz

Amikor a mobil tesztelés szükségességével szembesülnek, és a járművel, vagy a tárggyal való utazás kevésbé bizonyul gyakorlatiasnak, vagy kényelmesnek, a mérnökök kénytelenek elfogadni az hozzáférhetetlen adatrendszerek nyújtotta bizonytalanságot. Változatlanul maradnak megválaszolandó kérdések: Még mindig megfelelően működnek a méréseim? Mit tudtunk meg eddig a vizsgálat segítségével?

A tengerentúli szélenergia hasznosítására irányuló projektek tökéletes példái ennek a területnek, ahol a hatékony működéssel a műszaki költségek és a gazdasági hatékonyság harmóniáját kell megteremteni, egy olyan környezetben, ahol az alkatrészekre gyakorolt mechanikai igénybevétel állandó kihívást jelent.  A folyamatos ellenőrzés és tesztelés, beleértve a fáradásos vizsgálatokat, rendkívül fontos a sikeres üzemeltetés biztosításához.

A szélerőműveken kívül, a vasutak és közúti hidak szerkezeti ellenőrzése, a repülőterek kifutópályái és egyéb más távoli, helyhez kötött mechanikai szerkezetek, mind ugyanazt a közös, gyakorlatilag elérhetetlen helyszínen, hosszú ideig tartó mérés problémáját vetik fel. Minél nagyobb a távolság, minél több a mérőcsatorna és a mérési helyszín, annál hatékonyabbá válik az intelligens és automatizált mérési adatok adatátvitele; az imc LINK szoftvert éppen erre tervezték.

Minden imc adatgyűjtő rendszer képes önálló működésre – beleértve az áramkimaradás kezelésére vonatkozó opciókat —és folyamatban lévő mérések és ellenőrzések elvégzésére, mint például: a komplex mérési adatok művelet közbeni elő-feldolgozása, színképelemzés, jelosztályozás (rainflow), és rotációs rend elemzés.

Az imc LINK és az Ön igényeinek megfelelő hálózati felületen keresztül (WLAN, Wi-Fi, 3G/4G Modem, …), tovább növelheti az önállóságot, segítve Önt a gyűjtött adatok kezelésében. Akár vezeték nélküli, akár vezetékes csatlakozáson keresztül történik a hálózati hozzáférés, az imc LINK segítségével, a mérési adatok imc adatgyűjtő rendszerből való automatikus átvitele a számítógépre, vagy az adat szerverre jelentős mértékben megnöveli a terepi adatok időszerűségét és a folyamat hatékonyságát.

A szinkronizálási lehetőségek, beleértve GPS, IRIG, és DCF77, lehetővé teszik az adatok gyűjtését szimultán és szinkronizált módon nagy mérési területeken is — az üzemcsarnoktól a szélfarmokig. Az imc LINK automata adatelemzési támogatásával, és az imc FAMOS segítségével történő jelentés generálásával, erőfeszítés nélkül képes nagy mennyiségű adathalmaz automatikus feldolgozására, és a kívánt gyakoriság szerinti összegzésére.

Top