Hagyományos motortesztelés

Az imc laboratóriumi használatra épített tesztpadjait hagyományos dizájn mellett széles vizsgált motor méret tartomány, illetve számos követelménynek való megfelelési képesség jellemzi.

A fordulatszámra szabályozott 4-negyedes meghajtás a tesztobjektumot a kívánt fordulatra gyorsítja, míg a nyomatékot a teszttengelyen méri a rendszer. Alternatívaként, különböző terhelési profilok futtathatók. A tesztobjektum különböző paramétereinek megfelelően, adapter mechanizmusok és mérési tartományú nyomatékérzékelők segítségével a tesztpad az adott feladathoz igazítható. A terhelő motor hajtását és mechanizmusát úgy tervezik meg, hogy megfeleljen a legnagyobb vizsgált gép paramétereinek is, beleértve annak összes mechanikai, elektronikai és hőtani tulajdonságát, illetve túlterhelhetőségét, hatékonyságát, illetve teljesítménytényezőit.

A hagyományos motor tesztek mellett, a tesztobjektum tápegysége alapján, a Paraméter Identifikációs módszer (PI) segítségével a modell-alapú vizsgálat is lehetséges. Ez a módszer a gyártás területén szerzett nagy népszerűséget, illetve olyan motorok esetében, amelyek hozzáférhetetlen helyekre kerültek beszerelésre.

imc Test & Measurement is an Axiometrix Solutions company.

Top