imc WAVE Rendkövetés analizátor

Mérés forgógépeken és alkatrészeiken

Forgógépeken és hajtásláncokon, sebesség függő rezgések jelenhetnek meg, mint például a rezonanciák, melyek veszélyesek lehetnek emberekre és a gépre is. Emiatt a mérnökök hosszú ideje törekszenek olyan megoldásokra, amelyekkel ezen rezgések elkülöníthetőek és csillapíthatóak.

Az objektív mérési eredményekhez egy egyszerű FFT analízis már nem elegendő, ugyanis a gyorsítás és lassítás során a mintavételező jel torzul. A probléma megoldása a rendkövetés, ami a frekvencia analízis egy módja, amely esetében a mért jelet a fordulatszám függvényében mintavételezik.

Az imc WAVE Rendkövetés analizátor csomag segítségével ezek a frekvencia függő jelenségek szisztematikusan korreláltak és vizsgálhatóak. Ezáltal, az FFT és rend spektrum megvizsgálható sebesség vagy elfordulási szög függvényében, például hajlító vagy torziós rezgések esetében. Az imc WAVE segítségével idővel és fordulatszámmal arányos jelek is vizsgálhatóak, vagyis idő jelek és FFT spektrumok, illetve szögjelek és rend spektrumok is. Mindemellett, a protokoll csatornák segítségével CAN busz adatok, digitális vagy analóg ki- és bemenetek időszinkronizáltan mérhetőek vagy értékre állíthatóak.

Step by step to order tracking analysis

imc WAVE Order Tracking Homepage
Order tracking homepage: Direct navigation on left side to individual pages or to hide/unhide panel pages. Right side provides metadata entry.
imc WAVE Order Tracking Devices
Select device (for example, imc CRONOSflex or imc C-Series with analog and encoder amplifiers) device-specific settings such as memory settings and synchronization and settings
imc WAVE Order Tracking - Channel selection
Channel selection: Select measurement channels and channel-specific settings such as sampling rate and windowing.
imc WAVE Order Tracking - Encoder Settings
Encoder settings such as sampling rate and windowing.
imc WAVE Order Tracking - Optional Settings
Optional settings for analog and encoder inputs such as classification and reference channel
imc WAVE Order Tracking - Measurement & Visualization
Measurement side: Measurement of the order spectrum as a function of rpm. Correlation of FFT and order spectrum.
Top