imc WAVE Rendkövetés analizátor

Mérés forgógépeken és alkatrészeiken

Forgógépeken és hajtásláncokon, sebesség függő rezgések jelenhetnek meg, mint például a rezonanciák, melyek veszélyesek lehetnek emberekre és a gépre is. Emiatt a mérnökök hosszú ideje törekszenek olyan megoldásokra, amelyekkel ezen rezgések elkülöníthetőek és csillapíthatóak.

Az objektív mérési eredményekhez egy egyszerű FFT analízis már nem elegendő, ugyanis a gyorsítás és lassítás során a mintavételező jel torzul. A probléma megoldása a rendkövetés, ami a frekvencia analízis egy módja, amely esetében a mért jelet a fordulatszám függvényében mintavételezik.

Az imc WAVE Rendkövetés analizátor csomag segítségével ezek a frekvencia függő jelenségek szisztematikusan korreláltak és vizsgálhatóak. Ezáltal, az FFT és rend spektrum megvizsgálható sebesség vagy elfordulási szög függvényében, például hajlító vagy torziós rezgések esetében. Az imc WAVE segítségével idővel és fordulatszámmal arányos jelek is vizsgálhatóak, vagyis idő jelek és FFT spektrumok, illetve szögjelek és rend spektrumok is. Mindemellett, a protokoll csatornák segítségével CAN busz adatok, digitális vagy analóg ki- és bemenetek időszinkronizáltan mérhetőek vagy értékre állíthatóak.

Step by step to order tracking analysis

imc Test & Measurement is an Axiometrix Solutions company.

Top