imc STUDIO Setup

imc STUDIO Setup: mérőrendszer(ek) kiválasztása és hozzáférés minden műszerbeállításhoz

 • Tesztre szabható táblakezelő az átláthatóság és egyszerűség jegyében
 • Többszörös kiválasztási lehetőség, csatornakonfigurációk másolása és beillesztése
 • Kereső és szűrő funkciók
 • Lépésről lépésre történő rendszerbeállítás a konfigurációvarázsló segítségével
 • Egyszerű csatorna konfiguráció, „drag & drop” hozzáférés az imc SENSORS adatbázisához
 • TEDS kompatibilis
 • Számos csatorna kezelése, hatékony automata elnevezés-kezelő sémával
 • Terepi buszrendszer segéd olyan busz protokollokhoz, mint CAN, LIN, ARINC, FlexRay, stb.
 • imc Online FAMOS — integrált könnyen használható segéd az egyéni, valós-idejű számítások implementálásához

Tesztre szabott konfigurációs nézet

A csatorna konfiguráció táblázata intuitív felfogás szerint alkalmazható: mindegyik sor egy-egy csatornát jelez, az oszlopok pedig egy-egy beállítási opciót, míg a cella a konkrét értékeket mutatja. Kiválaszthatja, hogy melyik beállítási opciót (oszlopot) szeretné látni. Az Ön által preferáltak szerint állíthatja be, vagy rejtheti el a táblázat oszlopait.

 Három nézet választható ki a különböző igények kielégítése érdekében. A funkcionalitás összhangban áll a felhasználó szerepével vagy képesítésével, legyen az tapasztalt szakember, telepítő technikus vagy a tesztpad operátor.

Default values for safe operation

Settings parameters which are to remain hidden because they don’t require editing naturally need well-defined default values. One very easy to operate but extremely flexible and powerful function makes this possible: The settings of one particular, selected channel, including settings which are to remain hidden, can be defined as defaults for either all or a special class of channels, for instance all channels of the same type.
In this way, one maintains control even over the hidden properties of the channels or the system, which always remain accessible in the background and can be retrieved into the focus at any time.

 

Csatornák rendezése és szűrése

A több-csatornás mérés esetében az integrált rendszerező- és szűrőfunkciók segítenek valamennyi információ nyomon követésében. A szabadon meghatározható kritériumoknak köszönhetően néhány szűrővel lehetővé tehető bizonyos csatornasorok kijelzése/elrejtése. Ennek eredményeképpen, a szükséges csatorna lista egy kattintással elérhető.

A szűrés kétféle módon történhet:

 1.  Minden egyes oszlop esetén, beállítható egy egyszerű automata szűrő, amely logika-alapú szűrő funkciót határoz meg, például, csak azokat a csatornákat jelzi ki , amelyeket a „Mérés mód” oszlopban híd csatornaként konfiguráltak.
 2.   Az univerzális Szűrő-Szerkesztő segítségével, interaktív módban nyílik lehetőség a szűrők teljes készletének meghatározására. Több paraméter (oszlop) kombinációjával alkalmazhatók ezek a komplex logikai kifejezések, ezzel lehetővé téve a finomam körülhatárolt kiválasztást.  A szűrő meghatározását követően, igény szerint aktiválható és kikapcsolható a megfelelő jelölőnégyzettel.

 Ez a technika lehetővé teszi a több száz csatornát magába foglaló kidolgozott rendszerek megfelelő áttekintését és ellenőrzését.

imc Test & Measurement is an Axiometrix Solutions company.

Top