imc LINK

A nagy mennyiségű adathalmazzal foglalkozó felhasználók számára, az imc LINK egyesíti a már meglévő imc és harmadik fél által alkalmazott technológiákat, ezáltal biztosítva az imc készülékek által a területen összegyűjtött valamennyi adat számára a zökkenőmentes átvitelt.

Míg minden imc adatgyűjtő rendszer tud adatokat átküldeni a konfigurált számítógépre, vagy közvetlenül a hálózati meghajtóra, az imc LINK kibővíti ezt a lehetőséget, olyan környezeti körülményekre is, ahol a hálózati kapcsolatok megbízhatatlanok, vagy ahol a hálózat csak alkalmanként elérhető, és/vagy olyan szituációkra, amikor az adatokat sok különböző párhuzamos adatgyűjtő forrásból kell összegyűjteni, feldolgozni és tárolni.

Az imc rendszer helyi tárolójából egy adatkezelő számítógépre történő automatikus adatátvitelnek köszönhetően, az imc LINK felhasználók megnyugodhatnak, hogy az adatuk tárolása helyben a műszeren történik, de az adatokhoz való helyi hozzáférés kényelme is megadatik. A távoli közelebb van, mint gondolná!

A komplex tesztkörnyezet legkritikusabb aspektusa könnyen összefoglalható egyetlen kérdéssel: „Mi történik jelenleg a teszt során, és mik az elmúlt nap eredményei?” Az a három terület, amelyben az imc LINK szoftver automatikus adatkezelési képessége jelentős mértékben javítja a tesztkörülményeket a következő:

 • Mobil tesztelés: adatgyűjtés járműből, amely vezeték nélküli összeköttetésben van a vállalat hálózatával
 • Tesztállomások: a helyi hálózati hozzáférés megbízható, de sok teszteszköz van, amelyek folyamatos üzemben vannak, a kapott adatok mennyisége jelentős és folyamatosan termelődik a nap folyamán
 • Távoli tesztelés: a nagy kiterjedésű hálózatok a folyamatos adatátvitel szempontjából gyakran megbízhatatlanok, és kiaknázzák az adatok aszinkron feltöltésének és feldolgozásának lehetőségét

imc LINK WiFi és Cella alapú (3G/4G) adathálózatok

Mint a legtöbb Ethernet-tel felszerelt készülék esetében, beleértve az imc adatgyűjtő rendszereket, a TCP/IP hálózat konkrét formája nem lényeges: vezetékes LAN, vezeték nélküli LAN vagy WiFi, celluláris adathálózatok (3G / 4G), vagy akár műholdas hálózatok.

Azonban, ahogy bővül a hálózat kiterjedése (pl. vezeték nélküli LAN-tól cellulárisig, illetve műholdasig) a folyamatos adatáramlás képességén alapuló készülékek ellenében két dolog léphet fel: a hálózati kapcsolat egyre kevésbé lesz megbízható, az adatátviteli sebesség lelassul.

Az imc LINK túlmutat ezeken az akadályokon azáltal, hogy az adatok tárolására helyben, azok gyűjtésének helyén ad lehetőséget, és biztosítja az aszinkron adatátvitelt az adatgyűjtő számítógépre. Például, egy mobil tesztelésnél, a WLAN kapcsolat lehet, hogy csak akkor van tartományban, amikor a gépjármű a műhelyben, állomáson vagy a helyszínen tartózkodik. Ekkor, az összes adatra szükség van, mivel a korábbi átvitelt fel kell tölteni és fel kell dolgozni.

A vezeték nélküli hálózati kapcsolattól függetlenül, az imc LINK egy folyamatosan megfigyelt kapcsolatot biztosít; amikor a távoli rendszer a „hatótávban” van, vagy elérhető egy harmadik vezeték nélküli hálózat segítségével, az adatátvitel elindul vagy újraindul.

Amikor a felhasználó által meghatározott blokkban tárolt adatok sikeres átvitele megtörténik, az adatok törölhetők az adatrendszer memóriájából, ezáltal biztosítva szabad tárhelyet a jövőbeli adatok számára. Ráadásul, a helyi rendszer státusz, beleértve a mobil rendszerek GPS pozícióját, folyamatosan átkerülnek az imc LINK-re a számítógép csatlakozásakor. A már létező imc MESSAGING  képességeit kihasználva, az imc rendszerek közvetlenül képesek  SMS/szöveges üzenetek vagy e-mailek  generálására, amikor bármilyen jellegű felhasználó által konfigurált feltétel vagy trigger megvalósul, azonnal figyelmeztetve a tesztelést végző személyt a figyelemre méltó eredményekre, vagy problémákra.

Az adatátvitelen kívül, az imc LINK arra is használható, hogy a frissített konfigurációs információkat az imc adatgyűjtő rendszerekbe továbbítsa, beleértve a konfigurálható teszt paraméterekben bekövetkezett bármiféle változást, mint például, mintavételi sebesség, trigger feltételek, vagy hogy melyik csatorna aktív vagy inaktív. Ez a tulajdonság rendkívül fontos, mivel a közvetlen és folyamatos csatlakozás szükségszerű a konfiguráció módosítása érdekében, ami gyakran problémás valamennyi hálózatban, kivéve a helyi vezetékes hálózatot.

imc LINK az automatikus adatfeldolgozásért

Az adatok átvitelére használt hálózattól függetlenül, a tesztprogramok esetében gyakran nagy segítség, az adatok központi gyűjtőpontba való átvitele és elő-feldolgozása, vagy a teljesen automatikus elemzése.

Noha, lehet hogy egyesek számára csak kényelmi kérdés, az imc LINK automatizált adatfeldolgozó képessége rendkívül fontos olyan tesztek esetében, amelyek napi 24 órában 7 napon keresztül zajlanak, mint például a fáradásos vizsgálatok, tartóssági és élettartam tesztek. Az adatok összegyűjtése és tárolása révén, a „köztes” eredmények számítása automatikus és bármely időközönként elérhető, amikor az a felhasználónak megfelelő.

A feldolgozás a jól teljesítő imc FAMOS jelfeldolgozó szoftveren múlik. Makró típusú parancsok egyszerű nyelvezetét használva, a teljes elemzés és beszámoló megvalósítható az imc FAMOS Sequence motorral, ami hozzáfér az imc FAMOS teljes, több mint 700 parancsból álló könyvtárához.

Például, egy autóipari teszt környezetben, amikor a vezető a tesztjárművet a szervizbe vezeti, egy biztonságos, vezeték nélküli helyi kapcsolat hozható létre automatikusan. Mivel a napi adatok feltölthetők a szerverre (beleértve analóg-, digitális- és terepi buszrendszer adatokat, mint például CAN Bus), az imc FAMOS megkezdheti azok feldolgozását annak érdekében, hogy:

  • megerősítse, hogy a szükséges tesztsorozat sikeresen befejeződött-e, és hogy,
  • elkészítse az előzetes tesztjelentéseket a vezető számára, hogy azt a nyomtatóból kivéve, a fejlesztőmérnöknek adhassa, ezáltal gyors betekintést nyújtva a teszt eredményekbe.

   Még ha a csatlakozás folyamatos és megbízható is, ahogy egy tesztcella-területre jellemző,az imc LINK szoftver azon képessége, hogy több tesztcellából gyűjtsön adatokat, jelentős időt takaríthat meg a tesztelést végző mérnökök számára. Az imc FAMOS szoftver elemző képességével együtt, a tesztcella adatok automatikusan hasznos eredményekként értelmezhetők, a teszt futtatása során, vagy közvetlenül a teszt lefuttatását követően; az imc LINK segítségével, nincs többé órákig, vagy napokig tartó várakozás az adatok kiértékelésére; a várakozás már a múlté!

   Top