imc LINK—Mobil alkalmazások

Amikor a mobil tesztelés szükségességével szembesülnek, és a járművel, vagy a tárggyal való utazás kevésbé bizonyul gyakorlatiasnak, vagy kényelmesnek, a mérnökök kénytelenek elfogadni az hozzáférhetetlen adatrendszerek nyújtotta bizonytalanságot. A helyzeten és az eredmények izgulva a következő kérdések merülhetnek fel:

Milyen hamar juthatok hozzá az adatokhoz?

  • Hol van most a tesztobjektum?
  • Minden rendben halad a méréssel?
  • Mit sikerült eddig megtudnunk?

Minden imc adatgyűjtő rendszer önálló működésre képes, beleértve a fedélzeti tárolási lehetőségek széles választékát, amely révén messze megfelel a mobil tesztelés környezetében elvárt követelményeknek. Az imc LINK, és egy harmadik, az Ön igényeinek megfelelő hálózati felület (WLAN, Wi-Fi, 3G/4G Modem, …), tovább növeli az önállóságot, segítve Önt a gyűjtött adatok kezelésében.

Az összegyűjtött helyzetinformációkkal, mint például a GPS koordináták, mindig ismerni fogja a tesztobjektuma által megtett utat. A pozíció információk megjeleníthetők az imc „térkép nézetén” belül az Ön által kiválasztott térképen és az egyéb mért értékekhez való kapcsolódási opciók, lehetővé teszik a pozíciók és egyéb teszt specifikus jelek összefüggésének átláthatóságát és megértését. Az imc LINK segít Önnek az információáradat kezelésében, azáltal, hogy az adatokat az éjszaka folyamán tölti le, vagy akkor, amikor az adatgyűjtő rendszer vezeték nélküli tartományban van.

imc LINK flotta tesztekben

Amikor független adatokat gyűjtő több tíz, vagy akár száz mérőrendszerrel van dolgunk, a manuális adatátvitel jó esetben fárasztó, rossz esetben drága, vagy gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Az imc LINK lehetővé teszi valamennyi adat rendkívül hatékony kinyerését és kezelését, jelentős költségmegtakarítás mellett. Az imc LINK képes egyes készülékekkel, vagy készülékek csoportjával kommunikálni bármely modern telekommunikációs kapcsolaton keresztül. Továbbá, az imc FAMOS nyújtotta automatizált elemzés és jelentés generálás révén, az imc LINK a tesztadatok kezelésével kapcsolatos fáradságos munkát minimálisra képes csökkenteni. Az automatizált adatátvitel és az automatizált adatelemzés teszi az imc LINK szoftvert nélkülözhetetlen eszközzé az új alkatrészfejlesztések és új járművek “flotta tesztelési” fázisában.

"Home Base" adatátvitel járművekhez

Ideális esetben, mindannyian azonnali valós-idejű hozzáférést szeretnénk valamennyi adatunkhoz. A modern 3G/4G hálózattal, vagy a műholdas adathálózatokkal, mindez virtuális szinten - bár meglehetősen magas költségen – már megvalósítható. Olyan esetekben, ahol az adatok rövid távú pufferelése elfogadható, sokkal költséghatékonyabb megoldások is szóba jöhetnek — és az imc LINK segíthet az adatátvitel kezelésében.

A jármű típusától függetlenül – légi-, tengeri- vagy szárazföldi— előbb-utóbb mind visszatér az induló bázisra. A szervizelés után a vonatok visszatérnek az állomásra vagy a depóba, a hajók lehorgonyoznak a kikötőben, a repülőgépek visszatérnek a hangárba, a tesztautók pedig visszakerülnek a garázsba. Ez a „hazai pálya“ ideális az alacsony költségű vezeték nélküli LAN adatátvitel számára.

Az imc LINK segítségével, a mérési adatok átvitele automatikusan elindul a készülék merevlemezéről az imc LINK PC-re, amint a készülék belép a vezeték nélküli tartományba. Amint az adatok másolása és megerősítése megtörtént, az imc adatgyűjtő rendszer tároló készüléke (flash tároló vagy merevlemez) törölhető, a következő napi adatoknak tárhelyet biztosítva.

Ezután az imc LINK feldolgozza az adatokat, imc FAMOS szkripteket használva, és/vagy automatikusan áthelyezve az adatokat a vállalat hálózati meghajtójára.

imc LINK mobil tesztkörnyezetek:

  • Teszt pálya műveletek vezeték nélküli LAN csatlakozással
  • Nagy távolságú közúti tesztek szaggatott cella alapú és Wi-Fi szolgáltatással
  • Elő-szériás járművek flotta tesztelésevezeték nélküli szerviz lefedettséggel
  • Távoli járművel kapcsolatos műveltek szórványos vezeték nélküli lefedettséggel, mint például tengeri hajók, amelyek csak a kikötőben érhetők el
  • Vasúti járművek esemény és tartósság ellenőrzés a bázis állomásokra való időszakos visszatéréskor
Top