Fedezze fel az imc FAMOS 7.2 által kínált új lehetőségeket

f(x) Új függvények

Optimalizált felhasználói felület

Bővített adatmegjelenítési lehetőségek

Új, kiegészítő adatbázis csomag

Új funkciók

Korábbi verziók

f(x) Új függvények

Nemlineáris approximáció (NLSF Fit)

Az új "ApproNonLin" függvénynek köszönhetően az imc FAMOS 7.2 képes a mért adatra együtthatókat illeszteni. A függvény segítségével a szabadon megválasztott egyenlet akár 8 együtthatója is közelíthető a valós, mért adatok alapján. A közelítés a Gauss-Newton módszer felhasználásával történik. A számítás elvégzése során iteratívan veszi figyelembe az együtthatók határértékeit Levenberg-Marquardt eljárás alapú lépésszélesség szabályzással. Alkalmazási példa: csillapított rezgés lecsengési idejének meghatározása (lásd a képen).

 

Előfeltétel: imc FAMOS Professional vagy Enterprise licenc.


Mátrix függvények

Az imc FAMOS 7.2 új függvényeket kínál a mátrixokkal végezhető műveletekhez. Ezzel lehetővé teszi a mátrixokkal történő szorzást, invertálást és lineáris egyenletek megoldását.

Előfeltétel: imc FAMOS Professional vagy Enterprise licenc.


Intervallum függvény

Az új intervallum függvénynek köszönhetően az imc FAMOS-szal periodikus folyamatok pontosan bonthatóak különálló intervallumokra, azon esetekben is, amikor azok periódus ideje eltérő. Egy analízis függvény segítségével az adott intervallumok jellemző értékei meghatározhatóak, mint például a minimum, maximum, átlagérték, stb. Alkalmazási lehetőségek:

 • Belsőégésű motor ütemének meghatározása
 • AC feszültség ciklusok meghatározása
 • Szelepek nyitása és zárása
 • Fékrendszer nyitása és záródásának vizsgálata

Előfeltétel: imc FAMOS Professional vagy Enterprise licenc.


Teljesítményvizsgálatok

Az imc FAMOS 7.2 néhány kattintással lehetővé teszi a teljesítmény kiszámítását egyfázisú, illetve háromfázisú, három- és négyvezetékes rendszerek, illetve akár változó frekvencia esetén is.

Előfeltétel: imc FAMOS Professional vagy Enterprise licenc.


Információ lekérdezés az internetről

Az imc FAMOS 7.2 lehetővé teszi interneten található anyagok direkt lekérdezését. Például a földrajzi adatok lekérdezhetőek egy online térkép szolgáltatótól, szabványok az internetről vagy felhasználói adatok adott névkönyvtárból.

Például: "reverse geocoding":

Csak kevés ember képes meghatározni a pontos címet a szélességi és hosszúsági fokok alapján. Az új HttpGetText függvény segítségével egyszerűen lekérdezhetőek egy online térképszolgáltatótól a GPS adatok alapján az érthető címinformációk, mint utcanév, házszám.


Új funkciók szöveghez és szövegdobozokhoz

Az imc FAMOS 7.2 új funkciói még kényelmesebbé teszik a szövegek és szövegdobozok szerkesztését. Lehetővé teszi szövegek elválasztását kötőjel segítségével, bejegyzések beszúrását és törlését szövegdobozba, továbbá a keresés és a csere funkciókat hagyományos kifejezésekkel a szövegekben és szövegdoboz mezőkben.

Optimalizált felhasználói felület

A függvények könnyebben megtalálhatóak

Az imc FAMOS 7.2 számos különböző függvényt kínál. Annak érdekében, hogy a feladatnak megfelelő függvény gyorsabban megtalálható legyen, a függvény lista átszerveződött és kereső funkcióval bővült.


Függvények könnyebb megértése

Annak érdekében, hogy az adott függvények működése és alkalmazhatósága gyorsabban megérthető legyen, a Help szövegek kiegészülnek részletes leírással, példákkal és jegyzetekkel. Továbbá a "See also" cím alatt linkek találhatóak amelyek, az alkalmazás szempontjából hasznos függvényekhez és jegyzetekhez vezetnek.


Aktuális érték megjelenítése az egérkurzorral

Egy makró megírása és optimalizálása során, egy számítási lépést követően, gyakran hasznos lehet egy adott változó értékének vagy tartalmának megjelenítése. Az imc FAMOS 7.2-ben ez közvetlenül a "sequence editor" felületen lehetséges, az egérmutatót a változó fölé mozgatva. Egy értéket vagy szöveget tartalmazó változók esetén automatikusan lenyílik egy ablak, amely a változó neve fölött annak tartalmát mutatja.

Új megjelenítési lehetőségek

Színtérképből metszet létrehozása

A 7.2 verzióban a színtérkép X és Y tengelyei összeköthetőek kétdimenziós görbeablakokkal, amelyekben így a megfelelő metszetek jelennek meg. Ezt követően a felhasználó elmozdíthatja a metszeteket X vagy Y irányba a "link line" vonalak segítségével. Ennek segítségével forgó alkatrészek vizsgálatai során egyszerre és dinamikusan jeleníthető meg egy rezgés adott fordulatszámon és adott frekvencián.


Panel ablakok képernyőhöz illesztése

Annak érdekében, hogy a meglévő panelek könnyebben illeszthetőek legyenek a változó képernyőfelbontásokhoz, az új verzió automatikus illesztést tesz lehetővé, amellyel megadható új képarány, illetve megtartható a korábbi is.


Widget-ek könnyebb pozícionálása

Az imc FAMOS 7.2-ben még könnyebb a widgetek tökéletes pozícionálása. Az opciók kiegészültek egy különállást biztosító "anchor" funkcióval, amellyel meghatározható, hogy a widget milyen távolságra legyen bármely más objektumtól.

További új funkciók

 • Data Browser: továbbfejlesztett támogatás az imc STUDIO által mentett adatoknak (automatikusan importálja a metaadatokat és videókat)
 • Görbeablak: A "Last value as number" megjelenítési mód támogatja a számok hexadecimális kijelzését
 • Panel: Képek használata gombként
 • Gyorsított makróvégrehajtás, különösen többszörösen futtatott hurkok esetén
 • A maximális makróparaméterek száma 9-ről 20-ra növekedett
 • Események és alfüggvények fejlesztett osztályzása a "sequence editor" felületen

Új kiegészítő adatbázis csomag

imc FAMOS Database Kit

Az új adatbázis csomaggal a felhasználók hozzáférést nyernek adatbázisok belső függvényeihez. Az adatbázisból adatok tölthetőek be az imc FAMOS-ba, illetve az imc FAMOS-ból küldhetőek az adatbázisba.

A csomag lehetővé teszi a hozzáférést a következőkhöz:

 • Oracle 10g, 11g, 12c
 • MS SQL Server 2005, 2008 vagy újabb
 • MySQL 5.5, 5.6
 • Microsoft SQL Server Compact Edition 4.0
 • ODBC keresztüli adatbázis rendszerek

Korábbi verziók

imc Test & Measurement is an Axiometrix Solutions company.

Top