imc FAMOS Galéria

Ebben a galériában, az imc FAMOS szoftverről kaphat betekintést. Vagy, amennyiben Ön szeretné kipróbálni a szoftvert, letöltheti a teljes körű demo verziót.

 

Integrált videó és audió adatok

A videó és audió adatok könnyen összekapcsolhatók a mérési adatokkal, így ez a kiegészítő információ felhasználható az értékelés során. A kurzort használva, a mérések és a videó adatok felhasználhatók a képfrekvencia elemzéshez.

Adat importálás egy gombnyomásra

Az imc FAMOS támogatja a hagyományos adat formátumok széles skáláját, mint például Excel, bináris, ASCII, MATLAB, stb. Ezen kívül, számos importszűrő különböző formátumok közvetlen betöltését teszi lehetővé.

Személyre szabható felhasználói felület

Az imc FAMOS felhasználói felület gyors és könnyű hozzáférést biztosít valamennyi testreszabáshoz szükséges eszközhöz. A felület elrendezése szabadon szerkeszthető. A „drag & drop”segítségével, a személyre szabott eszközlista könnyen beilleszthető a meghatározott eszközablakokba.

Teremtse meg saját kijelző elemeit

Az integrált adat böngésző segítségével, az elemzések, dokumentumok és a mérési sorozatok áttekintése egy időben megjeleníthető. Az imc Panel segítségével, saját, személyre szabott kijelzőt és jelentés oldalakat hozhat létre.

Az imc FAMOS Curve Window

Az imc FAMOS szoftver program egyik legkiemelkedőbb funkciója a mérési adatok megjelenítése és ábrázolása. Az imc Curve Window a megjelenítési módok széles skáláját kínálja, akárcsak 2D-s, 3D-s, számadatok, táblázatok, oszlopok. Kurzor funkciók, korlátlan nagyítás vagy görbék hozzáadása „drag & drop” módszerrel mind, a funkciók skáláját bővíti, akárcsak a címkék vagy jelmagyarázatok alkalmazása. Ráadásul, a parancs sorozat funkciók az ablakban szintén automatizálhatók.

Az imc FAMOS Curve Window működése

A görbék ablaka az imc FAMOS leglátványosabb része; miközben számos kijelző típus létezik, az ablak használata a leggyakoribb funkciók elérése érdekében - a párbeszéd irányította konfigurációval és eszköztárral - meglehetősen egyszerű. Miközben az ablakok lehetséges számának megjelenítése virtuálisan korlátlan, minden görbe ablak közös ellenőrző készletet használ az adattartalmak, szimbólumok és színtulajdonságok meghatározására, és a vonalak módosítására.

Egyszerű és intuitív működés

A jelzések, egyedi Y-tengelyek, átfedések vagy halmozott görbék megjelenítése a „drag & drop” segítségével egyszerűen megvalósítható. A Curve Window automatikusan kezeli a különböző mintavételi arányokat és trigger időket.

Görbék hozzáadása „drag & drop” módszerrel

Minden változó egyszerűen beilleszthető az ablakba a „drag & drop” segítségével. A következő menü elemeken keresztül "Additional datasets"(Hozzáadott adatállományok), "axes"(tengelyek) és "Display options"(Kijelző opciók), teljesen az Ön felügyelete alatt áll a többszörös görbék egy ablakban történő kezelése.

Teljes felügyelet a grafikus ablakok felett

A görbe ablakokban beállítási lehetőségek variációi állnak rendelkezésre. Például, minden egyes tengely egyenként módosítható, figyelembe véve a méretezését, minimumát, maximumát, a távolság alapütemét, stb. Ezen kívül, elérhető sok más jellemző, például vonal stílus, kép és térkép átfedés, kijelző opciók, esemény/szegmens bemutatás és egyéb görbe ablak preferenciák.

Audió adat újrajátszás

Hallgassa meg az adatait! A hang visszajátszó eszközsáv lehetővé teszi, hogy az egér kurzorának segítségével megjelöljön egy adat tartományt, és a lejátszás gomb megnyomásával meghallgassa az adatait. Nagyon hasznosnak bizonyul a nem audió adatok esetében is, mivel emberi füllel nagyon jól kihallhatók a minták.

Egyetlen érték - és 2D-s grafikon megjelenítés

Az adatok leggyakoribb megjelenítési formája kétdimenziós: az egyik tengelyen a mért értékek, míg a másik tengely az idő jelenik meg. Természetesen a vízszintes tengelynek nem kell mindig az időt jeleznie, egy XY megjelenítés esetén, a gyakoriság, rend, vagy bármely más hullámforma használható x - tengelyként. Továbbá, lehetőség van több görbe megjelenítésére is, egyetlen X - tengelyen. Nincs szükség aggodalomra különböző mintavételi arányú és trigger idejű adatok használata esetén sem - az imc FAMOS Curve Window automatikusan lehetővé teszi az adatok megfelelő megjelenítését.

y-t vagy y-x megjelenítés

y-t vagy y-x: az imc FAMOS szoftverrel, nem kell aggódnia a különböző mintavételi arányú és trigger idejű adatok megjelenítése miatt, mivel a Curve Window ezeket automatikusan kezeli.

x-y megjelenítés

Bármelyik változó ábrázolható a másik paraméter függvényeként egy "x-y" diagramon. A jobbra látható képen például egy kémiai reakciók sebessége a mért koncentráció függvényében x-y diagramon látható.

Térképek megjelenítése

Pozíciós adatok térképeken történő megjelenítése, mint például a Google Maps-on, lehetővé teszi a GPS adatok és a rögzített mérési adatok hasznos kombinációját, bárhol a világon. A jobbra látható ábrán a pozíciót színskálával kiegészítve ábrázolták a sebességre vonatkozóan.

Polárkoordiáta diagram

A polárkoordináta diagram gyakran használatos átviteli függvények amplitúdó/fázisszög viszonyának ábrázolására.

Vektordiagramok

Vektordiagramok gyakran használatosak villamos teljesítmény minőség és több-fázisú rendszerek paramétereinek ábrázolására.

Oszlop diagramok

Az adatok egydimenziós oszlopban történő ábrázolása gyakori technika a gyors, grafikus áttekintés biztosítására.  Az oszlopok az amplitúdó specifikus színekkel, és a max/min alárendelt mutatókkal épp az Ön számára szükséges információk kivonatát adhatják - például, egy teszt paraméter középértékét vagy utolsó értékét mutatva színekkel jeleníthető meg, hogy az előírt tartományon kívüli vagy belüli értéket látunk.

Egyetlen érték megjelenítése

Az egydimenziós megjelenítés a legutolsó értéket, vagy bármely egyedi érték eredményét ábrázolja. Automatikusan sorba igazítja a tizedes pontokat, és a számszerű adatok eredményének biztosítása érdekében alkalmazza a kívánt mértékegységeket.

3D megjelenítési formák

3D-s ábrázolás színes vonalakkal

A színnel kiegészített 2 paraméteres görbe a legegyszerűbb formája a 3D-s ábrázolásnak. Például GPS pozíció megjelenítése egy térképre illesztett x-y grafikonon, amihez harmadik paraméterként a jármű sebességét rendeljük és színnel jelöljük annak nagyságát. Egy ilyen grafikont ábrázol a jobboldali kép, amelyen egy versenyautó ismétlődően belép a pálya lévő éles kanyarba.

Vízesés diagram

A hagyományos vízesés diagram, mint például az idő függvényében változó gyakoriság spektrum, különböző féle formákban ábrázolható, háromdimenziós oszlopokkal, amelyek az eredményeket diszkrét adathalmazban ábrázolják.

Színtérképek vonal diagrammal

A színtérkép egy tipikus háromdimenziós ábrázolási mód. A színtérképek és Campbell diagrammok (lásd jobbra) gyakran használatosak komplex adatkapcsolatok esetén.

Színtérképek

A színtérképek általában jól illeszthetők a rend- és gyakoriság elemzéshez, valamint az osztály számítás eredményeihez.

Campbell diagram

A színtérképhez hasonlóan, egy Campbell ábra harmadik dimenziója alternatív skálán kerül megjelenítésre.  Ebben az esetben, szimbólum méret vagy szimbólum kitöltés. Ezt a típusú grafikont használják leggyakrabban adatelemzésre, amely a diszkrét értékek 2D-s mátrixát eredményezi.

3D-s felszín megjelenítés

A 3D-s felszínábrázolás segít a komplex mérési adatok, és az elemzések eredményeinek megértésében. A 3D-s mutató felszíni méréseket tesz lehetővé, miközben a 3D-s nézet eszköztár segítségével a „rejtett” információ feltárása érdekében lehetőség van bármelyik tengely körüli elforgatásra. A csúszkát használva, dinamikus 2D-s megjelenítésekre is nyílik lehetőség a konstans x vagy z-érték mutató mentén, ezáltal a 3D-s eredményekbe értékelhetőbb betekintést biztosítva.

Egyszerű változtatási lehetőség a megjelenítési formák között

Egyszerűen haladjon végig a lehetőségeken, és válassza ki a legmegfelelőbb formát az adott információ megjelenítésére.

Top
× Notice
The requested page does not exist in the requested language.
You have been redirected to the next page that is availabe.