• imc CRONOSflex

    imc CRONOSflex

    Keret nélküli, moduláris mérőrendszer

Szétosztható konfiguráció

Igaz, a "kattintós mechanizmusnak" köszönhetően az egyes modulok könnyedén illeszthetőek az alapegységhez - vagyis a felhasználó könnyen továbbbővítheti rendszerét - nem ez az egyetlen módja annak, hogy a modulokat az alapegységhez csatlakoztassuk. A CRONOSflex egyik különleges jellemzője, hogy moduljai külön-külön sorbaköthetőek és, így egy térben szétosztott rendszert alkothatnak.
Az elkülönített modulok csatlakoztatása könnyen megvalósíthatő szabvány Ethernet kábel segítségével (RJ45, CAT5) sorba kötve. A kihelyezett modulok lehetnek egyedülállóak vagy alkothatnak egységeket amiket további modulok vagy egységet követnek az adott topológiában. Ez lehetővé teszi, hogy az imc CRONOSflex modulok közelebb helyezkedjenek el az érzékelőkhöz, vagyis nagyban csökkenthető a szenzor kábelek hossza, amiből az következik, hogy a mérési zajok is csökkenthetőek.

Az opció, hogy akár 100 m távolság is megengedett két modul között számos lehetőséget kínál központosított, részben központosított és szétosztott adatgyűjtőendszerek megalkotására járműtesztekhez, tesztpadi alkalmazásokhoz és egyéb hely, illetve távolság problémákat felvető alkalmazásokban. A Power over EtherCAT tehcnológiának köszönhetően az egyes modulok táplálását az alapegység biztosítani tudja, vagyis kényelmesen, egyetlen kábel segítségével két feladatot lehet megoldani.

A jobb szétoszthatóság érdekében lehetőséget nyújtunk kettő vagy több alapegység külső GPS jelhez igazított időszinkronizációjára, még akkor is ha azok több ezer kilóméterre taláhatóak egymástól.

Alternatív felhasználás EtherCAT hálózatokban

A felx modulok használhatóak alapegység nélkül is, egy már létező EtherCAT hálózatba beépítve. Ebben az esetben a modulok "slave node"-ként kezelhetőek amiket az "EtherCAT master" irányít. Minden modul csatlakoztatható és irányítható CoE (CANopen-over-EtherCAT) és FoE (File Access-over-Ethernet) protokolokkal aminek köszönhetően az univerzális használhatóság biztosított. A rendszer képes több konfiguráció mentésére, így a használati prokol létrehozásához szükséges befektetett energia jelentősen lecsökken.

Hálózatifelépítés és tápegység

Az alapegység és minden egyes modul rendelkezik saját 10-50 VDC tápcsatlakozóval és két RJ45 hálózati csatlakozóval (IN/OUT) ami az EtherCAT bekötését teszi lehetővé. Emellett minden flex komponensen taláható egy robusztus csatlakozó ami a tápfeszültség és az adatátviteli busz összekötését biztosítja amikor a modulokat az "imc klikk mechanizmussal" egy egységgé építjük. Az így létrehozott blokk, vagy centralizált rendszer csak egy tápegységet igényel.

Power over EtherCAT

Megosztott rendszerfelépítés esetén a térben elválaszott modulokat az EtherCAT (CAT5) kábelen, vagyis az adatbuszkábelen láthatjuk el tápfeszültséggel. Ezt a "Power-over-EtherCAT" opciót használva nincs szükség további tápegységekre vagy külön, modulokénti tápkábelre. Ez különösen hasznos lehet olyan alkalmazásonkál ahol a mérőmodulok nehezen hozzáférhetőek vagy egymástól távol kerültek beépítésre. Típustól függően akár több modul is kényelmesen működtethető PoE táplálásról, egészen annak ismert korlátjáig.

Top