imc µ-CANSAS: érzékelők digitalizálása

Amikor a mérőmodul közvetlenül az érzékelőhöz csatlakozik...

A már meglévő K+F teszt cellákban, ahol a nagyszámú analóg érzékelők és mérőkábelek már adottak és nem cserélhetőek, mégis elérhetőek a modern Smart Sensor technológia előnyei az imc µ-CANSAS moduloknak köszönhetően.

Az érzékelő és a mérőerősítő kalibrálása jeldigitalizálással kombinálva
Az imc µ-CANSAS modul bármely analóg érzékelőt átváltoztatja egy intelligens és készen azonosított digitális Smart Sensor-rá. Ennek érdekében a modul az érzékelő kábeljére vagy közvetlenül a csatlakozójába kerül beépítésre. Ez praktikusan és gazdaságosan integrálja a mérési lánc három elemét: az érzékelőt, a mérőerősítőt és a digitalizálást, plussz az érzékelő felismerést (TEDS, IEEE 1451). Ennek eredményeképpen ezek együtt kalibrálhatóak és valódi "end-to-end" hitelesített mérések végezhetőek.

Rövid beállítási idő, megbízható mérések
Hagyományos analóg érzékelő kiegészítése imc µ-CANSAS modullal azt jelenti, hogy az érzékelő nyers, analóg jelét dolgozza fel, digitalizálja és teszi elérhetővé CAN vagy CANopen jel kimeneteként.

imc µ-CANSAS modullal összekapcsolva az érzékelő egy Smart Sensor-rá alakítható. Az egyedi beállításokat rögzíti és univerzálisan felismerhetővé teszi. TEDS kompatibilis adatgyűjtővel használva (pl.: imc CRONOScompact, imc C-Széria, imc BUSDAQ), nem szükséges a manuális beállítás vagy paraméterezés. Többé nem lehetséges a csatornák rossz helyre történő csatlakoztatása. Az érzékelő teljes leírását, mérési beállításait és paramétereit az imc µ-CANSAS saját memóriájába menti.

Lehetővé teszi összetett mérések végzését mély méréstechnikai ismeretek néküli személyzet esetén is. A teljes mérőláncnak elektronikai védelmet biztosít, továbbá -40°C-tól +120°C-ig működőképes. Ez alkalmassá teszi az önálló használatra akár tesztjárműveken vagy kíméletlen körülmények között is.

imc imc µ-CANSAS-V1 feszültség mérésre

imc imc µ-CANSAS-B1 nyúlás mérésre

imc imc µ-CANSAS-T1 hőelem mérésre

imc Test & Measurement is an Axiometrix Solutions company.

Top