• imc CANSAS-SENT
  imc CANSAS-SENT

  Gateway from SENT to CAN

imc CANSAS-SENT

Gateway SENT és CAN között


Az autóipar a kezdetektől fogva modern méréstechnológiát alkalmazott és ezzel kikényszerítve a járművekben a hagyományos analóg érzékelők cseréjét a költséghatékonyabb digitális adatátvitelre. A SENT protokoll megjelenésével az érzékelők és az ECU közötti adatátviteli biztonság is megnövekedett.

 

Áttekintés:

Áttekintés:

 • Gateway SENT és CAN között
 • Minden érzékelőt támogat, amely SENT kimenettel rendelkezik
 • 8 csaronával rendelkezik melyek csatornánkénti és GND szigeteléssel is rendelkeznek
 • Támodatja a gyors és lassú csatornákat is
 • Minden csatorna 4 gyors érzékelő csatornát képes kezelni
 • A mért adatot CAN kimeneten továbbítja, könnyű rendszerintegráció
 • Az imc CANSAS szoftverrel kényelmesen beállítható

 

Gazdaságos és felhasználóbarát

A SENT érzékelők gyártói számára különösen előnyős lehet az imc CANSAS-SENT modul, ugyanis egyszerű eszközként szolgálhat az érzékelők tesztelésének folyamatához, illetve ECU-k és vezérlők fejlesztéséhez és teszteléséhez. Mint az imc CANSAS műszercsalád minden tagja, ez a modul is optimálisan működik az imc adatgyűjtő rendszereivel, mint például az imc BUSDAQ-al, imc CRONOSflex-el vagy az imc C-Szériával.

SENT protokoll

A SENT a "Single Edge Nibble Transmission" kifejezés rövidítése. A SENT egy viszonylag új digitális interfész, amely intelligens, belső digitalizálással rendelkező aktív érzékelők kezelését teszi lehetővé, melyek a hagyományos analóg érzékelőket hivatottak költéghatékonyan helyettesíteni. A SENT protokoll célja az érzékelő és az ECU közti kommunikáció ellenállóságának és minőségének növelése, illetve a komplexitás csökkentése. Jelenleg a protokollt főként autóiparban használják de más alkalmazásokban is elképzelető a használata.
 

 • A SENT protokoll (J 2716) egy nyílt szabvány, melyet 2008-ban adott ki a Society of Automotive Engineers (SAE)
 • Kompakt, olcsó és egyszerű protokoll, amely három vezetéket használ - tápfeszültség 5V, jelfeszültség L < 0.5V, H > 4.1V és föld. A vezetékek nem árnyékoltak vagy csavartak.
 • Egyirányú kapcsolat az érzékelő és a vevő között
 • Pulzusonként 4 bit adatmennyiséget ("nibble"-t) továbbít a protokoll szerint. A pulzusokat csak a lefutó él alapján értékelik ki, ebből ered a neve is: "Single Edge". Az információ tartalom a pulzusszélességbe van kódolva. Az adatátviteli sebesség két tényezőtől függ:
  1. "Tick lenght" órajel amely 3μs-90μs között változhat. A tick hosszúság jelképezi az előző értékelt idő alapvonalát.
  2. "Pause pulse frame" szünet keret, amely a keretek közti távolságot határozza meg.
 • A mértadatcsomag 24 bitből épül fel (6 nibble), illetve 8 bit (2 nibble) a hibafelismerésre, állapotközlésre és kommunikációra szolgál. Az elsődleges adatokat FAST/gyors csatornán továbbítja, míg az érzékelő gyártóját, érzékelő típusát, calibrációs adatait SLOW/lassú csatornán továbbítja a protokoll. A SLOW/lassú csatornákat ritkábban továbbítja a rendszer mint a FAST/gyors csatornákat.
 • A SLOW/lassú csatornákat ritkábban továbbítja a rendszer, mint a FAST/gyors csatornákat.

Passzív monitoring

Az imc CANSAS-SENT modul egy speciális tulajdonsága a "passzív monitoring". Párhuzamosan bekötve az érzékelő és a vezérlő közti kommunikációba, az imc CANSAS-SENT modul nem csak gateway-ként szolgál SENT és CAN között, de nem avatkozik bele a már létező kommunikációba. Lehetővé teszi a reakció nélküli passzív jelkövetést, vagyis annak megzavarása nélkül belehallgathatunk a kommunikációba.

imc Test & Measurement is an Axiometrix Solutions company.

Top