Egy telemetria rendszer - számos alkalmazási lehetőség

Gyorsan beépíthető járműtesztekbe

A tesztpályákon és terepi tesztek esetében az idő jelentős költségekkel jár. A Dx rendszer jeladójának háza tartalmazhatja a szükséges tápegységet ezért percek alatt üzemkész a rendszer. Ez a ház megvédi a jeladót és az érzékelőt is a felverődő kavicsoktól és víztől. Történjen a mérés a keréken, a motortérben vagy a hajtásláncon, a különböző kialakítású antennák lehetővé teszik a zavartalan jelátvitelt a nehezen hozzáférhető helyeken is. A központilag szabályzott mintavételnek köszönhetően időszinkronizáltan gyűjthetünk adatot mind a négy kerékről vagy féltengelyről.

Sokoldalú és hőálló

Tesztpadi alkalmazások esetén elvárt, hogy a telemetria rendszer problémamentesen integrálható legyen a már létező rendszerbe. A CAN interfésznek és analóg kimeneteinek köszönhetően a Dx könnyedén integrálható. Az alap Dx jeladó modulja számos alkalmazást lefed melyekben hőmérsékletet vagy nyomatékot kell mérni, pl. a valamit csavarásra vagy húzásra kell vizsgálni. Ha a szögelfordulás vagy a nyomaték online számítására lenne szükség akkor egy speciális modul áll rendelkezésre, ami képes megadni az eredő teljeítményt annak megfelelő fizikai mértékegyégben, a szabvány kommunikációs interfészeken keresztül. A széles működési hőmérséklettartományú jeladó modulok lehetővé teszik a klímakamrás vizsgálatokat is, ugyanis -40˘C-tól +125°C-ig működőképesek.

Rugalmas működtetés szélerőműveken

A szélerőműveken használt mérőeszközöknek alacsony karbatartásigényűnek és távfelügyelhetőnek kell lenniük. A Dx vevőegységébe beágyazott web szerverének köszönhetően a rendszer hálózaton kresztül felkonfgurálható és újraindítható. A Dx helyreáll bármely tápkiesés vagy áramszünetet követően az automatikus indítási funkció által. A jeladó modulok lehetővé teszik nyúlásmérő bélyeg alapú méréssel a hajlító- és csavarónyomatékok rögzítését, továbbá speciális érzékelők, mint például a szárnyelfordulási szög vagy a rotor pozíció mérését is. Adott esetben a rendszer önálló dataloggerként is használható.

Teljes megoldás

Járművek, szélturbinák vagy egyéb gépek vizsgálatai során számos fizikai mennyiség rögzítése szükséges. Ezeket mérhetjük nyúlásmérő bélyeggel, gyorsulásérzékelőkkel, erőmérő cellákkal de lehetnek digitális információk egy ECU-tól. A rendszer teljessé tételéhesz az imc olyan műszereket kínál melyekkel időszinkronizáltan végezheti ezen mérésekez akár a CAEMAX Dx telemetria rendszerrel együtt. Az imc szoftverek lehetővéteszik az adatok azonnali megjelenítését és kiértékelését is.

imc Test & Measurement is an Axiometrix Solutions company.

Top