MTP-NT Modular telemetry


A MTP-NT egy kis méretű és rugalmas telemetria rendszer, amely moduláris felépítésű. Minden esetben tartalmaz egy vezélőmodult és egy tápegységmodult, amelyek mellé megválaszthatóak a különböző jelfeldolgozó modulok. A felhasználó igényeinek megfelelően összeépíthető és módosítható a rendszer.

Áttekintés

  • Csatornák száma: 2 - 256
  • Jelsávszélesség: 0 – 24.000 Hz
  • Jeltípusok: Nyúlásmérő bélyeg, K-Hőelem, PT100, PT1000, IEPE, feszültség
  • Felbontás: 16 Bit (18 Bit belső)
  • Adatátvitel: Induktív
  • Táplálás: Induktív
  • Házkialakítás: Robusztus és vízálló
  • Működési hőmérséklet: -40 … +85 (125) °C
  • Egy modul mérete: 60 x 40 x 10 mm

Megfelelő modulok minden jeltípushoz

Az MTP-NT telemetria rendszer két modultípus kínál: egy univerzális eszközt analóg feszültségjelek, nyúlásmérő bélyegek negyed, fél és teljes híd méréséhez, illetve IEPE érzékelőkhöz továbbá egy hőmérsékletmérő modult hőelemek (K és J típus) és PT100/PT1000 jeleinek mérésére. Mindegyik modul elérhető 2 és 4 csatornás kialakításban, amely tartalmazza az AD átalakítót, aluláteresztő szűrőt és digitális interfészt.

Számos modul - egy vezérlő

Egy vezérlő 128 modul vagyis 256 mérőcsatorna kezelésére is képes. Az interferenciamentes digitális busznak köszönhetően a modulok az érzékelőkhöz közel helyezhetőek és nagyobb távolságokat áthidaló kábelekkel köthetőek össze, modulonkénti 10 m távolságig, így csökkenthető a mérési zaj. Az MTP-NT vezérlő kimenete bit-soros PCM jel, amelyet vezeték nélküli, induktív technológiával továbbít a max. 50 mm távolságra elhelyezkedő vevőfejnek és 10 Mbit/s adatsebességet biztosít. 

Vezeték nélküli tápellátás

Telepített rendszerek esetén, mint például tesztpadok vagy gyártósorok, a telemetria rendszer megszakítás nélkül kell hogy üzemeljen napokig vagy hetekig. Ilyen feladatok esetén használható az MTP-NT induktív tápegysége, amely vezeték nélküli megtáplálást tesz lehetővé egy induktív fejegység és a forgó alkatrészre szerelt tekercselés segítségével.

Vezeték nélküli adatátvitel

Alkalmazástól függően különböző, érintés mentes adatátviteli kapcsolat lehetséges, pl.: indutkív tekercsantenna 50 mm hatótávolságig és 10 Mbit/s adatátviteli sebességig. Ez az elrendezés 32 csatorna esetén 6000 Hz időszinkronizált jelsávszélességet tesz lehetővé, ami 24 000 Hz jelsávszélességnek felel meg 8 csatorna esetén.

Dekóderegység

AZ MTP-NT dekóder egység értelmezi az induktív átvitellel érkező adatokat és Ethernet interfész segítségével továbbítja egy adatgyűjtő felé. Az imc TELDEC interfész segítségével a telemetria rendszerről érkező adatok időszinkronban rögzíthetőek az imc rendszerhez csatlakoztatott szenzorok jeleivel.

Top