[Translate to Hungarian:]

6-komponenses kerékerőmérő cella

precíz • robusztus • gyorsan szerelhető

Keréker?mér? cella
Kerékerőmérő cella

WFT-Cx áttekintés :

 • X, Y Z tengelyű erők és nyomatékok mérése forgó keréken
 • Adatkimenet a jármű koordinátarendszerére vetítve valósidejű megjelenítéssel
 • Teljes interferencia immunitás és pontosság az érzékelőben végzett digitalizáció és a nyers adatok valósidejű feldolgozásának köszönhetően
 • Szünetmentes tápegység a motorindításkor fellépő problémák elkerülésére
 • Precíz hőmérséklet kompenzáció
 • A robusztus házkialakítás hosszú élettartamot biztosít
 • Biztonsági funkció: törésvédelem az önzáró mechanikai kialakításnak köszönhetően
 • Széles alkalmazási terület: téli tesztek, féktesztek és egyéb terepi vizsgálatok

Kompakt autóktól az SUV-n át a könnyű teherautókig

A CAEMAX 6-komponenses kerékerőmérő cellája a WFT-Cx használható kis autókon 13" felnimérettől egészen SUV és kissebb teherautókig, amelyek kerékagy átmérője nem haladja meg az 5.5"-t. A vízálló kialakítás mellett 100 g sokkállóság is jellemzi, ami elsőként teszi lehetővé a sebesság csökkentő bukkanókon (fekvőrendőr) végzett teszteket is. A hűtésre optimalizált kialakítás ötvözve a kiválló hőelvezetéssel az aluminium WFT érzékelőtől megakadályozza a túlzott hőterhelést teljes erejű fékezés esetén is. Például WFT-vel végzett 20 fékteszt során (felgyorítás 150 km/h-ra, majd teljes erejű fékezés) az érzékelő hőmérséklete nem haladta meg az 50°C-t. A teljes jelfeldolgozó elektronika -40°C és +105°C közti hőmérséklettartományra lett tervezve. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen WFT konfigurációcal egy jóval szélesebb felhasználási területet lefedjünk, ami magába foglalja a fékteszteket, komfortvizsgálatokat és gumiabroncs vizsgálatokat is.

Kollektív terhelési adatok gyűjtése prototípusokról

Új járművek fejlesztése során gyakran nem áll rendelkezésre megfelelő kollektív adat a komponensek működése során fellépő valós feszültségeket meghatározó terhelésekről. Ezeket tesztvezetések segítségével kell meghatározni. A CAEMAX WFT 13" felnimérettől használható, továbbá robusztus és vízálló kialakításának köszönhetően már több napos folyamatos tesztek során is bizonyított. A mért értékek a mérőcellán elosztott hőmérsékletérzékelők jelei alapján precízen hőmérséklet kompenzáltak.

Fáradásos vizsgálatok tesztpadokon

A komponens élettartam tesztekhez használt érzékelőnek ellenállónak kell lennie. Kifejezetten ezekhez az alkalmazásokhoz ajánlja a CAEMAX a WFT érzékelő titánium és acél házkialakítású verzióit. Ha egy forgó alkatrészes mérést végeznek egy karosszéria tesztpadon vagy tesztpályán, a vezetékes jelátvitel az érzékelő és a vezérlőegység között kicserélhető egy vezeték nélküli telemetria egységre. Mivel minden WFT érzékelő házkialakításán a lyukmaszk azonos, ezért minden adapter használható minden típussal.

Funkciótesztek télen

Negatív hőmérséklet, olvadó jég és hó kihívást jelent minden mérőrendszer számára. A CAEMAX WFT széles működési hőmérséklet tartománnyal rendelkezik: WFT-Cx-40°C-tól +105°C-ig. Emellett a vízálló kialakításuk lehetővé teszi a teszteket bármilyen időjárási körülmények között: jégen, havon vagy olvadó havas vizes terepen. Mindemellett a robusztus kialakításuknak és a 100 g ütésállóságuknak köszönhetően nem gördül többé akadály a rázós terepen végzett tesztek elé sem.

Számos járműre alkalmazható

A CAEMAX adapter rendszerrel a WFT-k könnyedén felszerelhetőek különböző járművekre. A WFT érzékelő háza, a telemetria modul és az adapter tetszés szerint kombinálható. Ezáltal lefed egy széles kerékátmérő tartományt különböző járműtípusokat. Az egyszerű szerelhetőség és a kényelmes szoftverfunkciók (mint például a nullkalibráció) teszik lehetővé, hogy a rendszer rövid időn belüli indításra kész állapotba kerüljön.

Keréker?mér? cella, amely könnyen felszerelhet?
Kerékerőmérő cella, amely könnyen felszerelhető
 1. Kerákagy adapter:
  A kerékagy adapter feladata a WFT-t az autóhoz rögzíteni. Felhasználható többféle járműhöz amelyek osztóköre és kerékeltolása megegyezik. Pár adapter segítségével egy teljes flottányi autó lefedhető.
 2. Felni adapter:
  A hagyományos felnihez hasonlóan az adapter feladata a gumiabroncs rögzítése. A felni adapter nem járműspecifikus, hanem a gumiabroncstól függ. Ez lehetővé teszi a felhasználását több, azonos kerékméretű járművön.
 3. WFT érzékelő ház:
  A WFT érzékelő ház köti össze a kerékagy adaptert és a felni adaptert. Ez a három komponens együtt adja az adott járműnek megfelelő kereket. Mivel a kalibrációs értékeket az érzékelő tárolja ezért az adapterek és az érzékelők bármikor tetszőlegesen kombinálhatóak anélkül, hogy a kereket újra kellene kalibrálni. A moduláris kialakításnak köszönhetően a WFT-Cx kerékerőmérő cella időt és helyet spórolva, költséghatékonyan illeszthető a járműhöz.

Könnyű szerelhetőség

A WFT-Cx felszerelése majdnem annyira egyszerű mint egy kerékcsere, a négy WFT egy óra alatt felszerelhető. Az egyszerű szerelhetőség és a kényelmes szoftverfunkciók (mint például a nullkalibráció) teszik lehetővé, hogy a rendszer rövid időn belüli indításra kész állapotba kerüljön.

Integrált intelligencia

A digitális jelfeldolgozásnak köszönhetően a 6-komponenses WFT-Cx jóval kevesebb nyúlásmérő bélyegre épül mint a hasonló rendszerek. A nyúlásmérő bélyegek jeleinek komplex és hibára hajlamos analóg összekötése helyett, a WFT-Cx valósidejű digitális feldolgozást alkalmaz 24-bit DSP felbontással. Így a mért jelek eredő magasabb dinamizmusa lehetővé teszi a komfort-teljesítmény vizsgálatokat, illetve az "off-road" méréseket is.

Műszaki paraméterek

Anyag Alumínium Titánium Acél PH17-4
Mérési elv Hőmérséklet kompenzált nyúlásmérő bélyeg alkalmazás
Mérési tartomány: Erők Fx, Fz = ±45 kN Fx, Fz = ±60 kN Fx, Fz = ±60 kN
Fy = ±25 kN Fy = ±30 kN Fy = ±30 kN
Mérési tartomány: Nyomatékok Mx, My, Mz ±8,75 kNm ±10 kNm ±10 kNm
Védettségi szint IP66, IP67
Mintavételi sebesség per csatorna max. 5 kHz
Szögfelbontás 5000 osztással  0.072°
Pontosság <0.2% FS
Hiszterézis <0.2% FS
Áthallás <0.2% FS
Alul-áteresztő szűrő 6-pol Butterworth szűrő (vágási frekvencia 1200 Hz)
Tömeg adapter nélkül <7.9 kg kb. 10.5 kg kb. 17.5 kg
Felni átmérő min. 14" (356 mm), 13" rendeléssel
Kerékagy átmérő adapterrel max. 5.5"
Működési hőmérséklet tartomány  -40° C ... +105° C
Mechanikus terhelés BMW QV 36026-nak megfelelő stressz analízis
Ütésállóság max. 100 g
RPM max. 2300 rpm (kb. 278 km/h)
Biztonság Mechanikus törésvédelem
Méret: külső átmérő (adapter nélkül) 317.5 mm
Méret: belső átmérő (adapter nélkül) 203 mm
Méret: magasság 76 mm
Hőmérséklet drift 0.005% / °C
Rögzítő csavarok száma 32
Adapter Személyre szabottan gyártva, bármely járműhöz

Tartozékok

Vezérlőegység

Vezérl?egység
Vezérlőegység

A vezérlőegység látja el a WFT adatok valósidejű kiértékelését. A WFT telemeria interfész (TTI) alapesetben két WFT érzékelő csatlakoztatását teszi lehetővé. További kártyahelyek teszik lehetővé kiegészítő TTI modulok és kimeneti kártyák beépítését.

Telemetria egység stacionárius alkalamazásokhoz

Telemetria egység, stacionárius alkalmazásokhoz
Telemetria egység, stacionárius alkalmazásokhoz

Ez a telemetria egység a rögzített 6-komponenses WFT-Cx érzékelők (pl.: tesztpadon) adatainak továbbítására szolgál.

Telemetria egység forgó alkalmazásokhoz

Telemetria egység állórész, forgó alkalmazásokhoz
Telemetria egység állórész, forgó alkalmazásokhoz

Ez a telemeria egység forgó alkalmazások esetén használható, továbbítja a jeleket WFT-Cx-től a vezérlőegység felé.

Karbon nyomatékkar

Stator rögzít?kar
Stator rögzítőkar

Feladata az állórész telemetria egység rögzítése forgó alkalmazások esetén, karbonszálas rúdból és vákumos rögzítőtappancsokból épül fel.

Top