Kereső

Kalibrációs folyamat, imc gyártói specifikáció

/

Milyen szabványok szerint kalibráljuk a berendezéseinket?

Jelenleg, az imc korrekciós és a kalibrálási művelete része a teljes gyártási folyamatnak vagy egy külön szolgáltatás; ami annyit jelent, hogy nincs különálló vizsgáló laboratóriumunk, inkább csak amolyan, korrekciós és megfigyelő állomásaink. A folyamatok és a vizsgálati utasításokra és vizsgálattervezésre vonatkozó protokollban vannak rögzítve, az Integrált Menedzsment Rendszerünk elemeként. Valamennyi folyamat az imc által kidolgozott eljárás./p>

Minden kalibrációs és korrekciós folyamat melyet az imc típus tesztelés folyamán használunk, széria megfigyelésére lett kidolgozva, validálva és optimalizálva a legnagyobb pontosság elérését tűzve ki célul, a gazdaságoság keretein belül. Ebben a kontextusban, a mért értékek jelentése egyben egy tanúsítvány és vizsgálati terv (gyártói specifikáció) is. Ezek alapján, könnyű a ügyfél-specifikus vizsgálati tervek kifejlesztése; az imc örömmel nyújt segítséget ennek kidolgozásában.

Az merőerősítől tervezésével egyidőben a korrekciós és a kalibrálási folyamatokat is kifejlesztésre kerülnek, melyeket a típus vizsgálatok eredményei erősítenek meg. A folyamat egyik része a különböző paraméterek módosítása az alkatrészek tulajdonságaitól és az üzemi hőmérséklettől való függésüknek szerint; további paraméterek, mint például a kiválasztott mintavételi sebesség, vagy a kiválasztott szűrés nem befolyásolja a mérés pontosságát a tervezési célok szerint.

A jóváhagyó vizsgálatok szériagyártásra és szervizelésre vonatkozó folyamatokat foglalnak magukba, amely tükrözi a vizsgálatok pontosságának, a szabványoknak való megfelelésnek és a gazdaságosságnak az optimális egyensúlyát.

A „Kalibrálás” típus tesztben, többek között az alábbi szabványokat vesszük figyelembe:
A VDI/VDE/DGQ/DKD 2622 szabványok sorozata: Elektromos mennyiségekre vonatkozó mérőberendezések kalibrálásával kapcsolatos alapvető kalibrálási eljárásokat ír le.

DKD 2622 Blatt 5 funkció generátorok kalibrálását írja le
DKD 2622 Blatt 11: Kalibrálási útmutató színkép analizálók számára
DKD 2622 Blatt 20: DC feszültségmérő erősítők kalibrálásának leírása

További szabványok és útmutatók:

DKD-R 5-5 Szabályozza a hőmérsékletjelző készülékek kalibrálását
DKD-R 6-1 Szabályozza a nyomásmérő modulok kalibrálását

Áramellátás minősége, feszültség minősége: EN 50160 és DIN 61000-4-30

Tartalmaz a kalibrálás korrekciót/kiegyensúlyozást?

 

Igen. Az imc által történő kalibrálás magába foglalja a kapott adatok alapján történő kalibrálást (aktuális értékek, a tűrés értékeken túlmutató eltérések meghatározása), rövid funkció ellenőrzést, és a korrekciót és a végső kalibrálást.

Ön kap egy mérési értékek nélküli kalibrálási tanúsítványt a gyártótól (laborjelentések opcionálisan elérhetők).

Az imc rendszer ellenőrzés a gyártó szemszögéből teljes funkcionális ellenőrzést foglal magába, amely képes feltárni bizonyos látens hibákat. Ügyfélként, Ön kap egy szervíz jelentést.

Kérésre, a “csak kalibrálás” szolgáltatás (módosítás, funkciótesztelés nélkül) vagy csak funkció vizsgálat is elérhető (rendszerellenőrzés). 2005 óta, a következő egységeket foglaltunk bele az árlistánkba:

  • Kalibrálás (tartalmazza: kapott adatok alapján történő kalibrálás, gyártó kalibrálási tanúsítványa az ISO 9001-el összhangban)
  • Korrekció (tartalmazza: kapott adatok alapján történő kalibrálás, módosítás, gyártó kalibrálási tanúsítványa az ISO 9001-el összhangban)
  • Rendszerellenőrzés (tartalmazza: rendszerellenőrzés, funkció ellenőrzés, szolgáltatási jelentés)

Az imc kalibrálási csomag, amit javaslunk, és amelyet az ügyfeleink jóváhagytak: a Korrekció és a Rendszer ellenőrzés kombinációja.

Csak az egyéni csatornák kalibrálhatók?

Kérésre, az ügyfél vizsgálati terve szerint csak az egyéni csatornákat kalibráljuk..

Az imc DEVICES vagy imc CANSAS felhasználói felületek lehetővé teszik az offset korrekcióját vagy a speciális jellemzők számításának mentését bizonyos alkalmazásokban történő későbbi alkalmazásuk céljából. Ezt a lehetőséget, például, saját tesztállomás alkalmazásainkban is használjuk.

Az egyéni csatornák korrekciója a korrekciós értékek modultárba történő végleges rögzítésével általában vagy nem lehetséges, vagy nagyon költséges, ezért kizárólag teljes rendszerek vagy modulok, mint egységek, korrigálhatóak.

Továbbá, érdemes megemlíteni a komplex mérőrendszerekre vonatkozó a kifinomult tesztberendezés adminisztrációját, amelyben csak az egyéni funkciók kerülnek módosításra vagy kalibrálásra.

Amennyiben bármilyen speciális kérése van, bátran mondja el nekünk a forródrótunkon keresztül.

Minden esetben sor kerül funkció vizsgálatra?

A legjobb funkció vizsgálat az imc által javasolt rendszervizsgálat:

A teljes készülék funkció vizsgálatára sor kerül (pl., digitális bemenet/kimenet, áramellátás, analóg kimenetek, az eszközkonfiguráció függvényében).

Továbbá, minden egyes készülék egy egyéni végső ellenőrzésen esik át (funkció vizsgálat és az egyéb kalibrálást használó egyéni csatornák mérési elemzése); ez a végső ellenőrzés ügyfél specifikus vagy eszköz specifikus előfeltételeket és feltételeket figyelembe véve is elvégezhető (például, speciális MIC-csatornák jellemzői ezen a szakaszon ellenőrizhetők). A végső vizsgálat az imc-n belül dokumentálható; az ügyfél jelentést kap a szervizről.

Miért kell rendszerellenőrzést végezni minden javítási vagy kalibrálási eljárás esetén?

A készülék teljesen kivizsgált állapotban kerül vissza a felhasználóhoz (és szükség esetén, kijavítva)!

Az imc Rendszer Ellenőrzés a legjobb és legmegbízhatóbb 100%-os funkció vizsgálat, ami képes a látens hibák kiszűrésére is.

A javítási munkálatok során korrekciókra gyakran szükség van egy feltárt hiba, vagy egy kicserélt alkatrész miatt.

Példa: a tápegység a jelentés szerint elromlott
Hiba profil: Hibás bemeneti csatornák túlterhelik a tápegységet.
Plusz: DAC (analóg kimenet) 2 csatorna hibás.

Miért tart egy imc kalibrálás olyan sokáig?

Általában, az imc kalibrálásra/korrigálásra vonatkozó eljárási ideje, vagy Rendszer Ellenőrzés 7-10 munkanapot vesz igénybe, az ellenőrzés nagy precizitása és a bemelegítési szakaszok miatt. Ráadásul, a papírmunka elvégzése, szállítása, előre ki nem számítható javítási munkálatokból fakadó konzultáció, stb. mind időbe telik. Az állásidő elkerülése érdekében, fontos a szervizre vonatkozó egyeztetések egyértelmű lebonyolítása, még a berendezés imc-hez történő megérkezése előtt.

Ha azt gyanítja, hogy a berendezése hibás, vagy ha kalibrálásra van szüksége, esetleg egy rendszerfrissítésre, vagy újrakonfigurálásra, minden esetben fontos, hogy a szállítás előtt lépjen kapcsolatba velünk.

A Hotline-unk biztosít az Ön számára egy RMA (return merchandise authorization /visszatérő áru engedély) számot.
Ennek az eljárásnak a megkönnyítése érdekében, az internetről letölthető egy formanyomtatvány, amelyet faxon vagy emailen eljuttathat hozzánk. Vagy egyszerűen csak hívjon minket telefonon!

Kérjük, ne küldjön semmilyen készüléket anélkül, hogy korábban fel ne vette volna velünk a kapcsolatot és kapott volna egy RMA számot.

A szerviz szolgáltatási szerződés keretén belül, konkrét szállítási dátumok vagy sürgősségi szervizelés is egyeztetés kérdése!

A mért eredményekről szóló beszámoló elérhető elektronikus formátumban?

Kérésre, PDF formátumban is összeállítjuk a jelentést. Kérjük, vegye figyelembe, hogy egy teljes készülék jelentés több mint 300 oldal is lehet.

A szerviz szolgáltatási megállapodásunkkal összhangban, a jelentést az internetre is fel tudjuk tölteni, ahonnan Ön egyszerűen letöltheti. Erre, természetesen egy jelszóvédett helyen kerül sor.

Két kalibrálási tanúsítványt kaptam, melyik a helyes?

Az imc kalibrálás tartalmaz egy bemeneti kalibrálást (aktuális értékek meghatározása, tűréshatáron túlmutató eltérésekkel kapcsolatban informáljuk Önt), egy rövid funkció vizsgálatot, egy frissített kiegyenlítést és egy azt követő kimeneti kalibrálást.

A kezdeti kalibrálás naplóbejegyzését a következő jelöli "[Kalibrálási tanúsítvány szám] _C". A módosítás és újrakalibrálás utáni naplóbejegyzését csak a következő jelöli “[ Kalibrálási tanúsítvány szám]".

Miért olyan drága az imc kalibrálás?

Minden ügyfelünk költség terhekkel szembesül, és ennek a szerviz üzemeltetési költsége és a rendszer karbantartás az oka. Mindig volt egy kis zavar a felhasználó (akinek a vezetője a költségeket kezeli) és a belső, vagy külső kalibrálási laboratóriumok között. 2003-ig a terminológiánk használatában is volt némi kétértelműség és zavar (pl., kalibrálás... mit is jelent ez?)

A helyzetre válaszul, korszerűsítettük az árlistánkat és az azzal együtt használt terminológiát:
-    Rendszer kalibrálás = rendszer vizsgálat + kalibrálás (adatok alapján) + korrekció
-    Rendszer felülvizsgálat = vizsgálat + karbantartás + frissítés
-    Rendszer módosítás = magába foglalja a rendszer áttekintést

Egy új szerviz szolgáltatást is felvettünk a programunkba, mint például rendszerkarbantartás, sürgős szerviz szolgáltatás, garancia bővítése és személyre szabott szerviz megállapodások, ennek következtében a teljes program összeállt, és már évek óta sikeresen működik a pozitív visszajelzések alapján.

Az imc-nél végzett kalibrálás semmivel sem drágább, mint bármelyik kalibrálási laboratóriumban. Ráadásul épp az ellentéte: egy forrásból kínáljuk a szerviz szolgáltatások teljes skáláját, pénzt, időt és gondot takarítunk meg az Ön számára!

Bátorítjuk arra, hogy számítsa ki az elmúlt három év szerviz költségeit a vételárral összehasonlítva!
“Megóvjuk befektetését!” ezt a mottónkat büszkén vállaljuk. Próbáljon ki minket!

Top