GYIK: imc CANSAS

/

Az imc CANSAS melyik verziója támogatja a Kvaser Leaf SemiPro HS-t?

A felületet az imc CANSAS 1.9 R4 Verziója támogatja.

Hogy telepítsem az imc által szállított Kvaser eszközt úgy, hogy használhassam az imc CANSAS-sal?

Helyezze be a mellékelt meghajtó CD-t és kövesse az installálással kapcsolatos utasításokat. Alternatívaként, a meghajtót a következő linkről is letöltheti:

http://www.kvaser.com/downloads/

Csak a driver installálása után csatlakoztathatja az eszközt a PC-hez.

A PC-hez való csatlakoztatást követően, a Windows Varázsló megjelenik és kijelzi a következőt: “Found New Hardware” (Új hardver található). Mivel az összes szükséges driver adatot installálta, csak át kell lépnie a menün. Ennél a lépésnél a Windows automatikusan felismeri és csatlakoztatja a driver adatokat.

A legutolsó lépésnél, az imc CANSAS szoftverben az alábbiak szerint található meg az eszköz Extras (Extrák) -> Interface Activate. Ezután, kattintson a “board”-ra:

KVASER GmbH ???(USB/PCI/PXI/ExpressCard/PCMCIA)

Ezután, pipája be a, “(re)activate interface” bokszba.

Installáltam az imc CAN/USB adapter driverjét, de az interfész nem található! Miért?

2014 végéig imc CAN/USB adaptert szállítottunk. Az imc CANSAS installálása végén, a párbeszéd utal ennek az interfésznek a driverjére.

A Kvaser Leaf SemiPro HS eszköz beállítása az imc CANSAS-nál megtalálható a GYIK-ben lejjebb.

Rendeltem egy imc USB interfészt és egy Kvaser Leaf SemiPro HS interfészt kaptam az imc CANSAS-hoz. Hiba történt?

Nem. 2014 végén, az imc CAN/USB interfészt a Kvaser Leaf SemiPro HS interfész váltotta fel, amely a legjobb jelenleg a piacon elérhető interfészek közül.

Miért nem találom az imc CANSAS modult a CAN-buszon?

A modul nem található


Nem találom az imc CANSAS modulomat a CAN-buszon


1.) Megfelelően lett a CAN-busz lezárva?

A busz mindkét végét le kell zárni (CiA szerint 124 ohm-os záró ellenállással). (Lásd 1. Ábra) Ha a modulnak, vagy a berendezésnek csak egy CAN-busz csatlakozója van, pl., imc CRONOS-PL, a lezárását egy Y-kábelen és egy záróellenálláson keresztül lehet elvégezni.

2.) Mindegyik modul ugyanarra az átviteli sebességre van beállítva?

Az összes egy megadott csomóponton működő CAN-busz résztvevőt/modult ugyanolyan átviteli sebességre kell beállítani, vagy különben a résztvevők közötti kommunikáció a buszban nem lehetséges.

3.) A beállított átviteli sebesség és a kábel átmérő mérete passzol a kábel hosszával?


Az átviteli sebesség a buszon függ a kábel hosszától, kábel átmérőjétől és a csomópontok számától. Minél hosszabb a kábel, annál lassabb az átviteli sebesség, és egy nagyobb kábel átmérőt kell választani (Lásd 2. Ábra).

További információért, tekintse meg az aktuális imc CANSAS kézikönyvét.

 

Miért nem működik megfelelően a shunt kalibrálás funkció a CANSAS modul esetén?

CANSAS és shunt kalibrálás

A shunt kalibrálás a CANSAS modulomban nem működik megfelelően.

Amikor shunt kalibrálást végez, a fél vagy negyed híd mérésre beállított csatornák, nem lehetnek nyitottak, mert ebben az esetben a shunt kalibrálás folyamán mért értékek hibásak lesznek.

Ezért javasoljuk, hogy ne állítsa a feszültségmérő vezetékes csatornáit maximum tartományra, vagy ezeken a csatornákon ne történjen átvitel (változtassa a CANSAS szoftvert "CAN üzenetmentes”-re /"without CAN message")

Miért kapok hihetetlen mérési értékeket a vizsgálati rendszeremből?

Hihetetlen mért értékek


Hihetetlen mérési értékeket kapok a teszt rendszeremből.

Gyakran a probléma a készülék nem megfelelő földelése vagy a jelvezetékek árnyékolása. A modulok közötti potenciálkülönbség, és egyéb csatlakoztatott eszközök, mint pl. egy laptop, BUSDAQ, stb., kiegyenlítő áram is okozhat interferenciát, ami a legrosszabb esetben még a modult is tönkreteheti.


Megoldás:
1. CANSAS modul földelése

Mivel anodizált, az alumínium borítás maga is, általában rossz vezető. Ezért DSUB csatlakozó aljzatok reteszelő csapját kell használni a készülék földelésére.

2. A jelvezetékek árnyékolása

Alapvetően, az EMC és az EMI határértékeken belül maradás érdekében, árnyékolt és földelt kábelek használata szükséges. Sok esetben, a költség hatékony több eres, és egyszerű árnyékolt kábelek (szintén többszörös csatornához) elegendőek. (Lásd 1. Ábra)

Azonban, más esetekben duplán árnyékolt kábelek használatára lehet szükség. Ezek, hagyományosan földeltek (CHASSIS) és köpenyesek, amelyben egyszálú (vagy több) coax kábel helyezkedik el.

Valójában, a növekvő interferencia (zaj) elkerülése érdekében, erre a megoldásra az alábbi feltételek esetében kerülhet sor:
- Jelforrás "magasabb" belső ellenállása (> 100 Ohms)
- Jelforrás nincs földelve (izolált vagy nagy impedancia CHASSIS és/vagy földelés ellátás referencia)
(see Figure 2)

3. Földelés CAN-Buszból

A hosszú CAN busz vezetékek a földelt modul és a CAN adatgyűjtő (készülék) között kiegyenlítő áramot okozhatnak a buszon. Ezért a CAN-busz földelést csak az egyik végén kell megnyitni.

További információért, tekintse meg a CANSAS 1.6 kézikönyvének 5.4 fejezetét.

Top