imc szeminárium 2020. szeptember 15.

imc teszt és méréstechnikai előadások

Az imc teszt és méréstechnikai szemináriuma betekintést kínál különböző vizsgálati problémák imc eszközökön alapuló megoldásaiba. Az előadások a legújabb technológiákat az ipar különböző területein felmerülő gyakorlati problémák és lehetséges megoldásaik segítségével szemléltetik.

 • Hatékony méréstechnikai megoldások a tesztpadoktól a járműtesztekig
  Az imc műszercsaládok és alkalmazásaik áttekintése az autóipar, vasút és villamos hajtások területéről. Bemutatjuk azon speciális járműipari érzékelőinket, amelyekkel számos OEM végzi vizsgálatait: kerékerő mérőcellák, kormánynyomaték érzékelők és egyéb eszközök. Kiemelt témánk az e-mobilitás.

 • Bemutatkozik az imc EOS nagysebességű adatgyűjtő rendszer
  Az 1 MHz/csatorna mintavételi sebességet biztosítő eszköz alkalmas rezgés, ütközés és 48 V hibrid rendszerek nagysebességű méréseinek megvalósítására.

 • imc STUDIO: gyorsan tanulható mérőkörnyezet, mégis átfogó tesztfolyamat automatizáló szoftver
  Milyen lehetőségeket kínálunk, melyekkel gyorsabban és hatékonyabban automatizálhatóak az egyes tesztfolyamatok?

 • Telemetria rendszerek alkalmazási területei és az imc csoport megoldásai

  • Hogyan mérhetünk nyomatékot kihajtótengelyeken nyomatékszenzor beépítése nélkül?

  • Milyen megoldások állnak rendelkezésre, ha féktárcsahőmérsékletet vagy csapágyhőmérsékletet kell mérnünk?

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Csatlakozzon hozzánk a a képernyő jobb oldalán található gombra kattintva!

Sok szeretettel várjuk rendezvényünkön!

Időpont és helyszín

2020. szeptember 15.

Ensana Grand Hotel Margitsziget - Kamilla terem

1007 Budapest- Margitsziget

Részletes program

09:30 - 10:00Regisztráció

10:00 - 11:00

E-mobilitás: Kihívások és imc megoldások I. rész
Kulcsrakész tesztpadok és tesztpad kiegészítő mérőrendszerek

Az előadás keretében a kis teljesítményű motoroktól egészen a járműhatások vizsgálatára alkalmas tesztpadokig mutatunk be különböző, imc által megvalósított projekteket és megoldásokat. A kulcsrakész padok mellett az egyéb rendszerek mellé beépíthető méréstechnikai megoldásokat is részletesen bemutatja az előadás.

11:00 - 11:15

Kávészünet

11:15 - 12:00

E-mobilitás: Kihívások és imc megoldások II. rész
Mérőrendszerek hibrid, illetve elektromos hajtású járművek vizsgálataihoz és járműtesztekhez

Járműtesztek során a villamos paraméterek mérése mellett szükséges lehet egyéb járműspecifikus mennyiségek mérése is, mint például a kerekek és az úttest közti kontakterők mérése, a sofőr által kifejtett kormány-nyomaték vagy a tengelyeken mért mechanikai teljesítmény. Természetesen mindez legyen még zavartoleráns és biztonságos. Ezekre a kihívásokra mutatunk be megbízható adatgyűjtő és szenzor rendszereket.

12:00 - 13:00

Ebédszünet

13:00 - 14:00

Gyakorlatorientált bevezetés az imc rendszermegoldásokba és újdonságainkba: Bemutatkozik a rezgés, ütközés vagy 48 V hibrid rendszerek méréseihez használható 1 MHz/csatorna mintavételű imc EOS rendszer

Az imc mérőrendszerek működésének áttekintését és mérőkörnyezetünk, az imc STUDIO bemutatását követően az új nagysebességű rendszerünk, az imc EOS MHz tartományú mérőeszköz működését és felhasználási lehetőségeit tárgyaljuk.

14:00 - 14:30

Vezeték nélküli nyomaték- és hőmérsékletmérés tesztpadokon és járműveken

Legyen szó egy jármű kihajtótengelyén szükséges nyomatékmérésről vagy féktárcsa melegedés méréséről, a forgó és mozgó alkatrészeken történő mérés speciális műszerezettséget igényel. Az ilyen feladatokhoz kínálunk CAEMAX és KMTtelemetria rendszereket. Az előadás keretében a CAEMAX Dx rendszer működését gyakorlatban is bemutatjuk.

14:30 - 14:45

Kávészünet

14:45 - 15:30

Kötetlen beszélgetés: műszaki kérdések és válaszok

Az előadásokat követően a résztvevők maguk is kipróbálhatják a bemutatott eszközöket, részletesebb műszaki kérdéseket tehetnek fel, és saját feladataikat vitathatják meg.

Parkolás

Vendégeink számára a parkolás ingyenes, a szálloda előtti, nem őrzött, BKK által üzemeltetett parkolót vehetik igénybe. Érkezéskor a sorompónál a HOTEL gombot kell választani, majd távozáskor a hotel recepciójánál kell bemutatni a parkolójegyet, ahol engedélyezik a kihajtást.

Top