• [Translate to Hungarian:] [Translate to English (Int.):]

     

     

     

Az Alber cég számára készített kettős hajtáslánc tesztpad gyári átvételi tesztje az imc berlini székhelyén

Az Alber cég számára tervezett és megépített imc villanymotor tesztpad nem egy szokványos megoldás. Nemrég, ügyfeleink Bitzer úr és Kaiser úr eljöttek Berlinbe, hogy részt vegyenek az új tesztpadjuk gyári beüzemelésén és átvételi tesztjén. A két hajtáslánc, ami áll egy AMK aszinkron motorból és egy kettős működésű Burster nyomaték érzékelőből, egyidejű és független terhelést is tud nyújtani ami lehetővé teszi a kerekesszékek teljes segédhajtásának teljesítmény vizsgálatát. Emellett lehetséges e-bike motorok hajtás oldali komponenseinek (pl.: lánckerék, lánc ) és a hajtott oldali terhelések (pl.: gördülő ellenállás) szimulációja. A valósághű átvételi vizsgálat érdekében, a motorokra ható menetszél két független ventillátor segítségével szimulálható. A ventillátorok szabályozhatóak térfogatáramra vagy szélsebességre.

Az Alber cég egy prémium beszállító a felhasználóbarát elektromobilitás területén. A cégcsoporton belül az Alber a legrégebbi és legtapasztaltabb specialista a könnyű és intelligens villamos hajtásrendszerekkel kapcsolatos kérdésekben. Így a különös mozgathatóságot és sokoldalúságot szolgáló mozgássegítő kerekeszékek is a portfóliójukba tartozik. Ebben a szegmensben Alber a piacvezető. Az általuk kínált hajtások hatótávolsága eléri a 20 km-t egyetlen töltéssel és a maximális 10 km/h sebességen. Amennyiben a széket tolják, a hajtás által generált energiát visszatáplálja az akkumulátorba és így növeli a hatótávolságot.

Mindemellett, Alber kiválló minőségű hajtásokat fejleszt és gyárt az E-bike piacra is neodrive néven. A nagyteljesítményű mágnessel felszerelt kerékagy motor névleges teljesítménye 250 W (csúcs teljesítménye 650 W), 40 Nm maximális nyomatékkal és 80% hatásfokkal. A motor tömege 4,3 kg és számos gyártó használja, mint például: Bulls, Elmotor, Focus, FXX Cycles, ice és icletta (fekvő bicigli), Kalkhoff, pedalpower, Raleigh, Simplon, Univega, velotraum, stb.

Az Alber és az imc együttműködése az imc régóta fennálló kormányzássegítő villanymotor tesztpadok területén szerzett tapasztalataira alapul, amelyeket jellemzően kettős hajtáslánccal szerelünk fel.  Mindemellett a teszt koncepciója és automatizálási rendszere az imc STUDIO-ra alapszik, így lehetővé teszi a ügyfelünk számára, hogy a tesztpad funkcióit könnyedén bővítse és személyre szabja. Az imc mérés és adatgyűjtés területén szerzett tapasztalatai - különösen a villanymotorok területén - nagyban befolyásolta az Alber döntésének meghozatalát.

imc Test & Measurement is an Axiometrix Solutions company.

Top