imc HiL megoldások

Az imc HiL segítségével, kulcsrakész lehetőséget biztosítunk a környezetszimulációs vizsgálatokhoz. Az imc HiL egyetlen rendszerbe kombinálja az adatgyűjtést, szabályzást, és szimulációt. A változatos inerfészek, mint például EtherCAT, CAN busz, Profibusz, stb. lehetővé teszik, a vizsgálati környezetbe való gyors integrációt. Továbbá, az imc HiL teljesen autonóm módon működik PC szabályozás nélkül. A mobil alkalmazásokban, például rendkívül zord környezeti körülmények között, mindez nagyon előnyösnek bizonyul.


imc HiL egyszerű szimulációs és szabályzási feladatok ellátására:

Tipikus alkalmazások:

 • Fáradásos tesztek
 • Egyszerű reziduális busz szimuláció
 • Vezérlés és vezérlőstruktúrák (PID szabályozó, kaszkád szabályozó, stb.)
 • Megoldások differenciálegyenlet-rendszerekhez
 • és sok minden más..

Ez a megoldás a következő alkotóelemeken alapul:

1.) Moduláris imc mérőrendszer

Az imc CRONOScompact moduláris mérőrendszer adja az imc HiL alapját. Ez kezeli az összes bemenetet és kimenetet, valós idejű összehasonlítást és elemzést tesz lehetővé, valamint tárolja a mért és számított adatokat. Moduláris architektúrája révén a rendszer a speciális feladatoknak megfelelően alakítható. A különböző méréserősítők és modulok az összes hagyományos érzékelőhöz biztosítanak közvetlen csatlakozási lehetőséget.
» További információk az imc CRONOcompact-ról


 

2.) imc Online FAMOS

Az imc mérésadatgyűjtő rendszerek imc Online FAMOS kiterjesztése számos funkciót biztosít a valós-idejű elemzésre, szabályozásra és reakcióra. Az imc Online FAMOS segítségével a beérkező adatok közvetlenül eredményekké alakíthatók — anélkül, hogy egy PC-t közvetlenül csatlakoztatni kellene a készülékhez. Az imc Online FAMOS időszinkronizált és meghatározott; képes keresztcsatornás matematikai számítások végrehajtására, statisztikák alkalmazására, összehasonlítások elvégzésére, kifinomult szabályozási és vezérlési algoritmusok kiszámítására és végrehajtására. Az imc Online FAMOS microsecundumon belül válaszol a mérőkészüléknek.
» További információk az imc Online FAMOS-ról

3.) SYNTH-8 az imc CRONOScompact-hoz

SYNTH 8, az imc CRONOScompact –hoz használható a beépülő modul, egy jel szintetizátor, amely képes meghatározott görbe szakaszokat, jel profilokat lejátszani. Ez lehetővé teszi, például, valódi terhelési profilok vagy egyéb szabályozó jelek kibocsátását. Szintén van lehetőség jelek generálására a függvényekből, valamint komplex szabályozók konfigurálására. Egy elkülönített jel processzor biztosítja, hogy a számítások ne jelentsenek pluszterhelést a mérőrendszer számára.
» SYNTH-8 műszaki adatlap


Komplex Simulink szimulációk az imc HiL segítségével:

Jellemző alkalmazások:

 • Az összes teszt ahol az alkatrészek vagy a környezeti körülmények a MATLAB/Simulink modellek segítségével szimulálhatók (pl., szelepek, elektromos motorok, stb.)
 • Komplex reziduális busz szimulációk
 • Szabályozórendszer algoritmusainak szimulációja
 • Járművek energiafogyasztása
 • Komplex MATLAB / Simulink szabályozók
 • MATLAB / Simulink modellek ellenőrzése a teszt periódus folyamán
 • és sok minden más…

Ez a megoldás a következő alkotóelemekből épül fel:

1.) Moduláris imc mérőrendszer

Az imc CRONOScompact moduláris mérőrendszer adja az imc HiL alapját. Ez kezeli az összes bemenetet és kimenetet, valós idejű összehasonlítást és elemzést tesz lehetővé, valamint tárolja a mért és számított adatokat.Moduláris architektúrája révén a rendszer a speciális feladatoknak megfelelően alakítható. A különböző méréserősítők és modulok az összes hagyományos érzékelőhöz biztosítanak közvetlen csatlakozási lehetőséget.»
» További információk az imc CRONOScompact-ról

2.) imc HiL interfész

Az imc HiL hardver kiegészítő alkotóeleme az imc CRONOScompact mérőrendszernek, ami lehetővé tesz egy xPC valós-idejű környezetet a Simulink modellek számára.Az imc HiL teljesen az imc környezetbe integrált eszköz, amely rendelkezik közvetlen és szinkronizált hozzáféréssel a mérési adatokhoz, a kimenetekhez, a kontroll-változókhoz, és adattárolás kezeléséhez. A szimulációhoz és szabályozáshoz használt célprocesszor biztosításával – amely az adatgyűjtő rendszerhez szinkronizált – a mérési művelet (jelkondicionálás, szűrés, mintavétel, triggerelés, adattárolás, stb.) és a szimuláció/szabályzás szinkronizáltan és párhuzamosan fut.

3.) imc HiL szoftverfelület

A szoftverfelület MATLAB / Simulink fájlok könyvtárából áll, illetve az imc STUDIO mérőszoftver kiterjesztéséből áll. A könyvtáron keresztül, MATLAB / Simulink bementi és kimeneti blokkokkal bővíthető, amelyeken a modell csatlakoztatható az imc rendszerek be- és kimenetéhez. Az imc rendszerek végleges konfigurációja az imc STUDIO mérőszoftvert használva valósítható meg. .

Az imc HiL speciális jellemzői

 • Nincsenek felületi vagy szinkronizálási problémák
 • Integrált megoldások egységes adatbázis alapján
 • Közvetlen csatlakozás valamennyi hagyományos jelhez és érzékelőhöz
 • Kompakt, hordozható megoldás
 • A rendszer teljesen automatikusan is működtethető - PC nélkül
 • Mobil használatra optimalizálva, pl. járműben
 • A meglévő MATLAB / Simulink modelleket használja
 • Nincsenek további MATLAB / Simulink engedélyezési költségek az imc HiL felülethez (xPC cél a mérőrendszerben)
Top